Nabeschouwing Austria Wien - Grazer AK (2-1) || Tipico Bundesliga 2024/2025

Zaterdag 5 oktober 2024 - 17:00 uur

In de Tipico Bundesliga 2024/2025 neemt Austria Wien het zaterdag 5 oktober 2024 om 17:00 uur in eigen huis op tegen Grazer AK. De wedstrijd wordt gespeeld in Generali Arena in Wien.

Via de Austria Wien - Grazer AK live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Austria Wien - Grazer AK (2-1)

Het Tipico Bundesliga duel tussen Austria Wien en Grazer AK is onder leiding van scheidsrechter Florian Jäger geëindigd in een 2-1 overwinning voor Austria Wien. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 24 minuten. Dominik Fitz maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Austria Wien vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. Een ongelukkig eigen doelpunt van Lucas Galvão zorgde ervoor dat Grazer AK op 1-1 kwam te staan in de 51e minuut. Via een eigen goal van Lukas Graf kwam Austria Wien in de 70e minuut op een 2-1 voorsprong te staan.

In de 99e minuut moest Grazer AK verder met een man minder, nadat Petar Filipović een tweede gele kaart kreeg.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Florian Jäger, waardoor Austria Wien dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Austria Wien - Grazer AK 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Austria Wien - Grazer AK teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

22' Gele kaart Grazer AK Gele kaart voor Marco Gantschnig Grazer AK
24' Penalty Austria Wien Penalty Dominik Fitz Austria Wien 1-0
26' Gele kaart Grazer AK Gele kaart voor Dennis Dressel Grazer AK
29' Gele kaart Austria Wien Gele kaart voor Lucas Galvão Austria Wien
36' Gele kaart Austria Wien Gele kaart voor Maurice Malone Austria Wien
46' Wissel Grazer AK Wissel Murat Satin voor Christian Lichtenberger Grazer AK
46' Wissel Grazer AK Wissel Atsushi Zaizen voor Dominik Frieser Grazer AK
49' Gele kaart Grazer AK Gele kaart voor Thorsten Schriebl Grazer AK
51' Eigen doelpunt Grazer AK Eigen doelpunt Lucas Galvão Grazer AK 1-1
62' Wissel Austria Wien Wissel Marvin Potzmann voor Philipp Maybach Austria Wien
62' Wissel Austria Wien Wissel Matteo Perez Vinlöf voor Hakim Guenouche Austria Wien
65' Gele kaart Grazer AK Gele kaart voor Jacob Italiano Grazer AK
68' Gele kaart Grazer AK Gele kaart voor Murat Satin Grazer AK
69' Wissel Grazer AK Wissel Daniel Maderner voor Romeo Vučić Grazer AK
70' Eigen doelpunt Austria Wien Eigen doelpunt Lukas Graf Austria Wien 2-1
71' Wissel Austria Wien Wissel Marko Raguž voor Maurice Malone Austria Wien
73' Gele kaart Austria Wien Gele kaart voor Matteo Perez Vinlöf Austria Wien
75' Wissel Grazer AK Wissel Tio Cipot voor Thorsten Schriebl Grazer AK
91' Wissel Austria Wien Wissel Andreas Gruber voor Nik Prelec Austria Wien
96' Gele kaart Grazer AK Gele kaart voor Petar Filipović Grazer AK
99' Tweede gele kaart Grazer AK Tweede gele kaart voor Petar Filipović Grazer AK
Video hoogtepunten en samenvatting Austria Wien - Grazer AK
Opstellingen Austria Wien - Grazer AK
De opstellingen van Austria Wien en Grazer AK zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Austria Wien gaat aantreden in een 5-3-2 formatie en Grazer AK zal beginnen in een 3-4-3 opstelling.