Nabeschouwing Club Brugge - Union Saint-Gilloise (1-2) || Belgische Super Cup 2024/2025

Zaterdag 20 juli 2024 - 20:00 uur

In de Belgische Super Cup 2024/2025 neemt Club Brugge het zaterdag 20 juli 2024 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Union Saint-Gilloise. De wedstrijd wordt gespeeld in Jan Breydelstadion in Brugge.

Via de Club Brugge - Union Saint-Gilloise live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Club Brugge - Union Saint-Gilloise (1-2)

Het Belgische Super Cup duel tussen Club Brugge en Union Saint-Gilloise is onder leiding van scheidsrechter Bram Van Driessche geëindigd in een 1-2 overwinning voor Union Saint-Gilloise. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 40 minuten. Cameron Puertas maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Union Saint-Gilloise vanaf 11 meter op een 0-1 voorsprong. Union Saint-Gilloise vergrootte in de 47e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Fedde Leysen op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 79e minuut wist Club Brugge de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via Christos Tzolis. Het bleek echter onvoldoende om een nederlaag te voorkomen, want Club Brugge kwam hierna niet meer tot scoren.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Bram Van Driessche, waardoor Union Saint-Gilloise een 1-2 overwinning boekte in deze bekerwedstrijd.

LIVE Club Brugge - Union Saint-Gilloise 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Club Brugge - Union Saint-Gilloise teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

11' Gele kaart Club Brugge Gele kaart voor Zaid Romero Club Brugge
13' Gele kaart Union Saint-Gilloise Gele kaart voor Fedde Leysen Union Saint-Gilloise
40' Penalty Union Saint-Gilloise Penalty Cameron Puertas Union Saint-Gilloise 0-1
42' Gele kaart Union Saint-Gilloise Gele kaart voor Charles Vanhoutte Union Saint-Gilloise
46' Wissel Club Brugge Wissel J. Spileers voor Zaid Romero Club Brugge
47' Doelpunt Union Saint-Gilloise Doelpunt Fedde Leysen Union Saint-Gilloise 0-2
49' Gele kaart Union Saint-Gilloise Gele kaart voor Noah Sadiki Union Saint-Gilloise
50' Gele kaart Union Saint-Gilloise Gele kaart voor Anthony Moris  Union Saint-Gilloise
56' Wissel Club Brugge Wissel Gustaf Nilsson voor Hugo Vetlesen Club Brugge
56' Wissel Club Brugge Wissel Raphael Onyedika voor Casper Nielsen Club Brugge
58' Gele kaart Union Saint-Gilloise Gele kaart voor Elton Kabangu Union Saint-Gilloise
68' Wissel Union Saint-Gilloise Wissel Mathias Rasmussen voor Noah Sadiki Union Saint-Gilloise
68' Wissel Union Saint-Gilloise Wissel Promise David voor Dennis Eckert Ayensa Union Saint-Gilloise
79' Doelpunt Club Brugge Doelpunt Christos Tzolis met assist van C. Talbi Club Brugge 1-2
79' Wissel Club Brugge Wissel C. Talbi voor Cameron Puertas Club Brugge
79' Wissel Union Saint-Gilloise Wissel Lazare Amani voor Henok Teklab Union Saint-Gilloise
79' Wissel Union Saint-Gilloise Wissel Casper Terho voor Amine Et Taïbi Union Saint-Gilloise
79' Wissel Club Brugge Wissel R. Vermant voor Ferran Jutglà Club Brugge
90' Wissel Union Saint-Gilloise Wissel Anan Khalaili voor Elton Kabangu Union Saint-Gilloise
90' Gele kaart Union Saint-Gilloise Gele kaart voor Casper Terho Union Saint-Gilloise
Video hoogtepunten en samenvatting Club Brugge - Union Saint-Gilloise
Opstellingen Club Brugge - Union Saint-Gilloise
De opstellingen van Club Brugge en Union Saint-Gilloise zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Voorbeschouwing Club Brugge - Union Saint-Gilloise

Club Brugge en Union Saint-Gilloise spelen tegen elkaar in seizoen 2024/2025 van de Belgische Super Cup. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Bram Van Driessche en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Club Brugge en Union Saint-Gilloise elkaar treffen in de Belgische Super Cup.