Nabeschouwing Augsburg - Mainz 05 (2-3) || Bundesliga 2024/2025

Vrijdag 20 september 2024 - 20:30 uur

In de Bundesliga 2024/2025 neemt Augsburg het vrijdag 20 september 2024 om 20:30 uur in eigen huis op tegen Mainz 05. De wedstrijd wordt gespeeld in WWK Arena in Augsburg.

Via de Augsburg - Mainz 05 live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Augsburg - Mainz 05 (2-3)

Het Bundesliga duel tussen Augsburg en Mainz 05 is onder leiding van scheidsrechter Sören Storks geëindigd in een 2-3 overwinning voor Mainz 05. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 13e minuut door Armindo Sieb, waarmee FSV Mainz 05 met 0-1 de leiding nam. FSV Mainz 05 vergrootte in de 15e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Jonathan Burkardt op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 25e minuut wist FC Augsburg de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via Keven Schlotterbeck.

In de 35e minuut moest FSV Mainz 05 verder met een man minder, nadat Nadiem Amiri een tweede gele kaart kreeg. Na 49 minuten werd de voorsprong voor FSV Mainz 05 vergroot nadat Jonathan Burkardt de 1-3 wist te scoren. FC Augsburg verkleinde in de 57e minuut de achterstand doordat Samuel Essende de 2-3 wist te maken, waardoor de wedstrijd toch weer spannend werd. Het bleek echter te laat om een nederlaag te voorkomen, want er zou hierna niet meer gescoord worden. In de 70e minuut werd opnieuw een rode kaart uitgedeeld. Dit keer was het Samuel Essende van FC Augsburg die voortijdig moest vertrekken.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Sören Storks en eindigde de wedstrijd dus met een 2-3 stand in het voordeel van Mainz 05.

LIVE Augsburg - Mainz 05 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Augsburg - Mainz 05 teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

13' Doelpunt FSV Mainz 05 Doelpunt Armindo Sieb met assist van Phillipp Mwene FSV Mainz 05 0-1
15' Doelpunt FSV Mainz 05 Doelpunt Jonathan Burkardt met assist van Phillipp Mwene FSV Mainz 05 0-2
25' Doelpunt FC Augsburg Doelpunt Keven Schlotterbeck met assist van Jeffrey Gouweleeuw FC Augsburg 1-2
28' Gele kaart FSV Mainz 05 Gele kaart voor Andreas Hanche-Olsen FSV Mainz 05
33' Gele kaart FSV Mainz 05 Gele kaart voor Nadiem Amiri FSV Mainz 05
35' Tweede gele kaart FSV Mainz 05 Tweede gele kaart voor Nadiem Amiri FSV Mainz 05
39' Wissel FSV Mainz 05 Wissel Aymen Barkok voor Armindo Sieb FSV Mainz 05
46' Wissel FC Augsburg Wissel Steve Mounié voor Maximilian Bauer FC Augsburg
49' Doelpunt FSV Mainz 05 Doelpunt Jonathan Burkardt met assist van Aymen Barkok FSV Mainz 05 1-3
56' Gele kaart FSV Mainz 05 Gele kaart voor Bo Henriksen FSV Mainz 05
57' Doelpunt FC Augsburg Doelpunt Samuel Essende met assist van Dimitrios Giannoulis FC Augsburg 2-3
62' Wissel FC Augsburg Wissel Arne Maier voor Kristijan Jakić FC Augsburg
63' Wissel FSV Mainz 05 Wissel Maxim Leitsch voor Hyun-Seok Hong FSV Mainz 05
69' Samuel Essende FC Augsburg
70' Rode kaart FC Augsburg Rode kaart voor Samuel Essende FC Augsburg
72' Wissel FC Augsburg Wissel Phillip Tietz voor Ruben Vargas FC Augsburg
80' Wissel FC Augsburg Wissel Fredrik Jensen voor Elvis Rexhbeçaj FC Augsburg
80' Wissel FC Augsburg Wissel Yusuf Kabadayi voor Marius Wolf FC Augsburg
84' Gele kaart FC Augsburg Gele kaart voor Frank Onyeka FC Augsburg
88' Wissel FSV Mainz 05 Wissel Karim Onisiwo voor Jonathan Burkardt FSV Mainz 05
88' Wissel FSV Mainz 05 Wissel Silvan Widmer voor Anthony Caci FSV Mainz 05
97' Keven Schlotterbeck FC Augsburg
97' Gele kaart FSV Mainz 05 Gele kaart voor Silvan Widmer FSV Mainz 05
90' Gele kaart FSV Mainz 05 Gele kaart voor Dominik Kohr FSV Mainz 05
102' Gele kaart FC Augsburg Gele kaart voor Jeffrey Gouweleeuw FC Augsburg
101' Gele kaart FC Augsburg Gele kaart voor Elvis Rexhbeçaj FC Augsburg
Video hoogtepunten en samenvatting Augsburg - Mainz 05
Opstellingen Augsburg - Mainz 05
De opstellingen van Augsburg en Mainz 05 zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Augsburg gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Mainz 05 zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.