Nabeschouwing Bayer Leverkusen - Red Bull Leipzig (2-3) || Bundesliga 2024/2025

Zaterdag 31 augustus 2024 - 18:30 uur

In de Bundesliga 2024/2025 neemt Bayer Leverkusen het zaterdag 31 augustus 2024 om 18:30 uur in eigen huis op tegen Red Bull Leipzig. De wedstrijd wordt gespeeld in BayArena in Leverkusen.

Via de Bayer Leverkusen - Red Bull Leipzig live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Bayer Leverkusen - Red Bull Leipzig (2-3)

Het Bundesliga duel tussen Bayer Leverkusen en Red Bull Leipzig is onder leiding van scheidsrechter Matthias Jöllenbeck geëindigd in een 2-3 overwinning voor Red Bull Leipzig. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste opvallende moment van de wedstrijd was de rode kaart voor Marco Rose van RB Leipzig. Na een tweede gele kaart te hebben gekregen moest deze in de 26e minuut het veld moest verlaten. De eerste goal viel in de eerste helft, na 39 minuten was het Jeremie Frimpong die Bayer 04 Leverkusen op een 1-0 voorsprong zette. In de 45e werd de voorsprong voor Bayer 04 Leverkusen verdubbeld dankzij een doelpunt van Alejandro Grimaldo.

In de 52e minuut was het RB Leipzig dat met 2-1 de leiding in de wedstrijd nam na een doelpunt van Kevin Kampl. Kort daarna werd de score tussen beide ploegen weer gelijk, nadat Lois Openda van RB Leipzig de 2-2 maakte in de 57e minuut. RB Leipzig kwam op voorsprong nadat Lois Openda de 2-3 wist te maken na 80 minuten.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Matthias Jöllenbeck en eindigde de wedstrijd dus met een 2-3 stand in het voordeel van Red Bull Leipzig.

LIVE Bayer Leverkusen - Red Bull Leipzig 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Bayer Leverkusen - Red Bull Leipzig teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

12' Gele kaart Bayer 04 Leverkusen Gele kaart voor Victor Boniface Bayer 04 Leverkusen
15' Wissel RB Leipzig Wissel Nicolas Seiwald voor Amadou Haidara RB Leipzig
18' Gele kaart Bayer 04 Leverkusen Gele kaart voor Jeremie Frimpong Bayer 04 Leverkusen
26' Tweede gele kaart RB Leipzig Tweede gele kaart voor Marco Rose RB Leipzig
26' Gele kaart RB Leipzig Gele kaart voor Marco Rose RB Leipzig
39' Doelpunt Bayer 04 Leverkusen Doelpunt Jeremie Frimpong Bayer 04 Leverkusen 1-0
45' Doelpunt Bayer 04 Leverkusen Doelpunt Alejandro Grimaldo met assist van Florian Wirtz Bayer 04 Leverkusen 2-0
52' Doelpunt RB Leipzig Doelpunt Kevin Kampl met assist van Benjamin Henrichs RB Leipzig 2-1
53' VAR: Afgekeurd doelpunt Castello Lukeba Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel Castello Lukeba RB Leipzig
57' Doelpunt RB Leipzig Doelpunt Lois Openda met assist van Benjamin Šeško RB Leipzig 2-2
61' Gele kaart RB Leipzig Gele kaart voor Lukas Klostermann RB Leipzig
67' Wissel RB Leipzig Wissel Antonio Eromonsele Nordby Nusa voor Benjamin Šeško RB Leipzig
71' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel Amine Adli voor Martin Terrier Bayer 04 Leverkusen
77' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel Patrik Schick voor Victor Boniface Bayer 04 Leverkusen
77' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel Nathan Tella voor Jeremie Frimpong Bayer 04 Leverkusen
80' Doelpunt RB Leipzig Doelpunt Lois Openda met assist van Antonio Eromonsele Nordby Nusa RB Leipzig 2-3
82' Gele kaart Bayer 04 Leverkusen Gele kaart voor Edmond Tapsoba Bayer 04 Leverkusen
86' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel Arthur voor Edmond Tapsoba Bayer 04 Leverkusen
89' Wissel RB Leipzig Wissel Christoph Baumgartner voor Kevin Kampl RB Leipzig
89' Wissel RB Leipzig Wissel Yussuf Yurary Poulsen voor Lois Openda RB Leipzig
89' Wissel RB Leipzig Wissel Arthur Vermeeren voor Benjamin Henrichs RB Leipzig
Video hoogtepunten en samenvatting Bayer Leverkusen - Red Bull Leipzig
Opstellingen Bayer Leverkusen - Red Bull Leipzig
De opstellingen van Bayer Leverkusen en Red Bull Leipzig zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Bayer Leverkusen gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Red Bull Leipzig zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.