Nabeschouwing Bayern München - Freiburg (2-0) || Bundesliga 2024/2025

Zondag 1 september 2024 - 17:30 uur

In de Bundesliga 2024/2025 neemt Bayern München het zondag 1 september 2024 om 17:30 uur in eigen huis op tegen Freiburg. De wedstrijd wordt gespeeld in Allianz Arena in Munich.

Via de Bayern München - Freiburg live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Bayern München - Freiburg (2-0)

Het Bundesliga duel tussen Bayern München en Freiburg is onder leiding van scheidsrechter Christian Dingert geëindigd in een 2-0 overwinning voor Bayern München. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 38 minuten. Harry Kane maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee FC Bayern München vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. FC Bayern München vergrootte in de 78e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Thomas Müller op een 2-0 voorsprong kwam te staan. Een penalty in de 96e minuut was de ideale kans voor SC Freiburg om te scoren. Lucas Höler was degene die van 11 meter schoot maar de kans niet wist te verzilveren, waardoor de stand 2-0 bleef.

Kort daarna floot de arbiter voor de laatste maal af, waarmee de wedstrijd met 2-0 eindigde in een overwinning voor Bayern München.

LIVE Bayern München - Freiburg 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Bayern München - Freiburg teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

31' Gele kaart FC Bayern München Gele kaart voor Dayot Upamecano FC Bayern München
36' Harry Kane FC Bayern München
38' Penalty FC Bayern München Penalty Harry Kane FC Bayern München 1-0
59' Wissel FC Bayern München Wissel Thomas Müller voor Michael Olise FC Bayern München
59' Wissel FC Bayern München Wissel Kingsley Coman voor Mathys Tel FC Bayern München
63' Wissel SC Freiburg Wissel Eren Dinkçi voor Merlin Röhl SC Freiburg
63' Wissel SC Freiburg Wissel Roland Sallai voor Vincenzo Grifo SC Freiburg
72' Wissel SC Freiburg Wissel Lucas Höler voor Patrick Osterhage SC Freiburg
74' Wissel FC Bayern München Wissel João Palhinha voor Aleksandar Pavlović FC Bayern München
74' Wissel FC Bayern München Wissel Konrad Laimer voor Jamal Musiala FC Bayern München
78' Doelpunt FC Bayern München Doelpunt Thomas Müller met assist van Serge Gnabry FC Bayern München 2-0
81' Wissel SC Freiburg Wissel Jordy Makengo voor Lukas Kübler SC Freiburg
81' Wissel SC Freiburg Wissel Bruno Ogbus voor Christian Günter SC Freiburg
90' Wissel FC Bayern München Wissel Leon Goretzka voor Dayot Upamecano FC Bayern München
96' Penalty gemist SC Freiburg Penalty gemist Lucas Höler Lucas Höler SC Freiburg
Video hoogtepunten en samenvatting Bayern München - Freiburg
Opstellingen Bayern München - Freiburg
De opstellingen van Bayern München en Freiburg zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Bayern München gaat aantreden in een 4-1-4-1 formatie en Freiburg zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Formatie 4-1-4-1
Coach Vincent Kompany
Coach Julian Schuster
Voorbeschouwing Bayern München - Freiburg

Bayern München en Freiburg treffen elkaar in de 2e speelronde van de Bundesliga van het seizoen 2024/2025. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Christian Dingert en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Bayern München en Freiburg in de Bundesliga vond plaats op 1 maart 2024 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 28 duels tussen beide ploegen is Bayern München favoriet. De thuisploeg wist 21 keer te winnen, terwijl Freiburg slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Bayern München 21
Winst Freiburg 1
Gelijkspel 6
Totaal 28

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Bayern München op een 8e positie staat, terwijl we Freiburg terugvinden op de 4e plaats.