Nabeschouwing Borussia Dortmund - Heidenheim (4-2) || Bundesliga 2024/2025

Vrijdag 13 september 2024 - 20:30 uur

In de Bundesliga 2024/2025 neemt Borussia Dortmund het vrijdag 13 september 2024 om 20:30 uur in eigen huis op tegen Heidenheim. De wedstrijd wordt gespeeld in Signal Iduna Park in Dortmund.

Via de Borussia Dortmund - Heidenheim live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Borussia Dortmund - Heidenheim (4-2)

Het Bundesliga duel tussen Borussia Dortmund en Heidenheim is onder leiding van scheidsrechter Robert Schröder geëindigd in een 4-2 overwinning voor Borussia Dortmund. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 3-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 12e minuut door Donyell Malen, waarmee Borussia Dortmund met 1-0 de leiding nam. Borussia Dortmund vergrootte in de 17e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Karim Adeyemi op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 39e minuut wist Heidenheim de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via Marvin Pieringer.

Na 41 minuten werd de voorsprong voor Borussia Dortmund vergroot nadat Karim Adeyemi de 3-1 wist te scoren. In de 74e minuut werd de stand op 3-2 gezet na een benutte penalty van Heidenheim speler Maximilian Breunig. In de 93e minuut werd de stand op 4-2 gezet na een benutte penalty van Borussia Dortmund speler Emre Can.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Robert Schröder bij een 4-2 eindstand in het voordeel van Borussia Dortmund.

LIVE Borussia Dortmund - Heidenheim 4-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Borussia Dortmund - Heidenheim teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

12' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt Donyell Malen met assist van Karim Adeyemi Borussia Dortmund 1-0
17' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt Karim Adeyemi met assist van Julian Brandt Borussia Dortmund 2-0
39' Doelpunt Heidenheim Doelpunt Marvin Pieringer met assist van Haktab Omar Traore Heidenheim 2-1
41' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt Karim Adeyemi met assist van Julian Ryerson Borussia Dortmund 3-1
46' Wissel Heidenheim Wissel Sirlord Conteh voor Adrian Beck Heidenheim
59' Wissel Borussia Dortmund Wissel Marcel Sabitzer voor Donyell Malen Borussia Dortmund
63' Gele kaart Heidenheim Gele kaart voor Paul Wanner Heidenheim
66' Marcel Sabitzer Borussia Dortmund
68' Wissel Heidenheim Wissel Niklas Dorsch voor Leo Scienza Heidenheim
68' Wissel Heidenheim Wissel Maximilian Breunig voor Paul Wanner Heidenheim
68' Wissel Heidenheim Wissel Mikkel Kaufmann voor Marvin Pieringer Heidenheim
72' Wissel Borussia Dortmund Wissel Maximilian Beier voor Serhou Guirassy Borussia Dortmund
72' Wissel Borussia Dortmund Wissel Yan Couto voor Ramy Bensebaini Borussia Dortmund
74' Penalty Heidenheim Penalty Maximilian Breunig Heidenheim 3-2
79' Wissel Borussia Dortmund Wissel Emre Can voor Julian Brandt Borussia Dortmund
79' Wissel Borussia Dortmund Wissel Jamie Bynoe-Gittens voor Karim Adeyemi Borussia Dortmund
82' Gele kaart Borussia Dortmund Gele kaart voor Jamie Bynoe-Gittens Borussia Dortmund
83' Gele kaart Heidenheim Gele kaart voor Mikkel Kaufmann Heidenheim
86' Wissel Heidenheim Wissel Mathias Honsak voor Lennard Maloney Heidenheim
86' Gele kaart Borussia Dortmund Gele kaart voor Yan Couto Borussia Dortmund
93' Penalty Borussia Dortmund Penalty Emre Can Borussia Dortmund 4-2
Video hoogtepunten en samenvatting Borussia Dortmund - Heidenheim
Opstellingen Borussia Dortmund - Heidenheim
De opstellingen van Borussia Dortmund en Heidenheim zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Borussia Dortmund gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Heidenheim zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.