Nabeschouwing Freiburg - Bochum (2-1) || Bundesliga 2024/2025

Zaterdag 14 september 2024 - 15:30 uur

In de Bundesliga 2024/2025 neemt Freiburg het zaterdag 14 september 2024 om 15:30 uur in eigen huis op tegen Bochum. De wedstrijd wordt gespeeld in Europa-Park Stadion in Freiburg.

Via de Freiburg - Bochum live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Freiburg - Bochum (2-1)

Het Bundesliga duel tussen Freiburg en Bochum is onder leiding van scheidsrechter Daniel Siebert geëindigd in een 2-1 overwinning voor Freiburg. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 45e minuut door Myron Boadu, waarmee VfL Bochum 1848 met 0-1 de leiding nam. SC Freiburg kwam in de 58e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Chukwubuike Adamu, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 61e minuut zette Chukwubuike Adamu zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee SC Freiburg de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Daniel Siebert, waardoor Freiburg dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Freiburg - Bochum 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Freiburg - Bochum teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

39' Wissel SC Freiburg Wissel Eren Dinkçi voor Merlin Röhl SC Freiburg
45' Doelpunt VfL Bochum 1848 Doelpunt Myron Boadu VfL Bochum 1848 0-1
46' Wissel SC Freiburg Wissel Matthias Ginter voor Philipp Lienhart SC Freiburg
46' Wissel SC Freiburg Wissel Nicolas Höfler voor Patrick Osterhage SC Freiburg
58' Doelpunt SC Freiburg Doelpunt Chukwubuike Adamu met assist van Vincenzo Grifo SC Freiburg 1-1
61' Doelpunt SC Freiburg Doelpunt Chukwubuike Adamu SC Freiburg 2-1
64' Wissel VfL Bochum 1848 Wissel Moritz-Broni Kwarteng voor Myron Boadu VfL Bochum 1848
65' Wissel VfL Bochum 1848 Wissel Philipp Hofmann voor Koji Miyoshi VfL Bochum 1848
65' Wissel VfL Bochum 1848 Wissel Lukas Daschner voor Moritz Broschinski VfL Bochum 1848
77' Wissel VfL Bochum 1848 Wissel Aliou Balde voor Matúš Bero VfL Bochum 1848
80' Wissel SC Freiburg Wissel Lucas Höler voor Ritsu Doan SC Freiburg
81' Gele kaart VfL Bochum 1848 Gele kaart voor Aliou Balde VfL Bochum 1848
82' Gele kaart VfL Bochum 1848 Gele kaart voor Moritz-Broni Kwarteng VfL Bochum 1848
87' Wissel VfL Bochum 1848 Wissel Samuel Bamba voor Dani de Wit VfL Bochum 1848
87' Wissel SC Freiburg Wissel Kiliann Sildillia voor Chukwubuike Adamu SC Freiburg
88' VAR: Afgekeurd doelpunt Lucas Höler Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel Lucas Höler SC Freiburg
95' Gele kaart VfL Bochum 1848 Gele kaart voor Maximilian Wittek VfL Bochum 1848
Video hoogtepunten en samenvatting Freiburg - Bochum
Opstellingen Freiburg - Bochum
De opstellingen van Freiburg en Bochum zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Freiburg gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Bochum zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Coach Julian Schuster
Coach Peter Zeidler
Voorbeschouwing Freiburg - Bochum

Freiburg en Bochum treffen elkaar in de 3e speelronde van de Bundesliga van het seizoen 2024/2025. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Daniel Siebert en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Freiburg en Bochum in de Bundesliga vond plaats op 10 maart 2024 en dat duel eindigde in een overwinning voor Freiburg. Op basis van de afgelopen 8 duels tussen beide ploegen is Freiburg favoriet. De thuisploeg wist 6 keer te winnen, terwijl Bochum slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Freiburg 6
Winst Bochum 1
Totaal 8

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Freiburg op een 10e positie staat, terwijl we Bochum terugvinden op de 17e plaats.