Nabeschouwing Freiburg - Bochum (2-1) || Bundesliga 2023/2024

Zaterdag 21 oktober 2023 - 15:30 uur

In de Bundesliga 2023/2024 neemt Freiburg het zaterdag 21 oktober 2023 om 15:30 uur in eigen huis op tegen Bochum. De wedstrijd wordt gespeeld in Europa-Park Stadion in Freiburg.

Via de Freiburg - Bochum live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Freiburg - Bochum (2-1)

Het Bundesliga duel tussen Freiburg en Bochum is onder leiding van scheidsrechter Tobias Reichel geëindigd in een 2-1 overwinning voor Freiburg. Na 45 minuten stond er een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 15e minuut door Gonçalo Paciência, waarmee VfL Bochum 1848 met 0-1 de leiding nam. SC Freiburg kwam in de 26e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Ritsu Doan, die daarmee de stand op 1-1 zette. Door een benutte penalty kwam SC Freiburg vervolgens op 2-1. Het was Vincenzo Grifo die vanaf 11 meter wist te scoren in de 47e minuut.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Tobias Reichel, waardoor Freiburg dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Freiburg - Bochum 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Freiburg - Bochum teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

15' Doelpunt VfL Bochum 1848 Doelpunt Gonçalo Paciência met assist van Takuma Asano VfL Bochum 1848 0-1
23' Gele kaart SC Freiburg Gele kaart voor Manuel Gulde SC Freiburg
26' Doelpunt SC Freiburg Doelpunt Ritsu Doan met assist van Vincenzo Grifo SC Freiburg 1-1
29' Gele kaart SC Freiburg Gele kaart voor Vincenzo Grifo SC Freiburg
31' Gele kaart VfL Bochum 1848 Gele kaart voor Christopher Antwi-Adjei VfL Bochum 1848
47' Penalty SC Freiburg Penalty Vincenzo Grifo SC Freiburg 2-1
52' Gele kaart VfL Bochum 1848 Gele kaart voor Keven Schlotterbeck VfL Bochum 1848
63' Gele kaart VfL Bochum 1848 Gele kaart voor Cristian Gamboa VfL Bochum 1848
65' Wissel VfL Bochum 1848 Wissel Philipp Hofmann voor Gonçalo Paciência VfL Bochum 1848
65' Gele kaart VfL Bochum 1848 Gele kaart voor Manuel Riemann VfL Bochum 1848
65' Wissel VfL Bochum 1848 Wissel Moritz Broschinski voor Cristian Gamboa VfL Bochum 1848
73' Wissel SC Freiburg Wissel Michael Gregoritsch voor Roland Sallai SC Freiburg
73' Wissel SC Freiburg Wissel Lucas Höler voor Maximilian Philipp SC Freiburg
75' Wissel VfL Bochum 1848 Wissel Lukas Daschner voor Anthony Losilla VfL Bochum 1848
75' Wissel VfL Bochum 1848 Wissel Philipp Förster voor Kevin Stöger VfL Bochum 1848
82' Wissel SC Freiburg Wissel Kiliann Sildillia voor Ritsu Doan SC Freiburg
82' Wissel SC Freiburg Wissel Lukas Kübler voor Noah Weißhaupt SC Freiburg
84' Wissel VfL Bochum 1848 Wissel Maximilian Wittek voor Danilo Soares VfL Bochum 1848
88' Wissel SC Freiburg Wissel Chukwubuike Adamu voor Vincenzo Grifo SC Freiburg
92' Gele kaart SC Freiburg Gele kaart voor Maximilian Eggestein SC Freiburg
Video hoogtepunten en samenvatting Freiburg - Bochum
Opstellingen Freiburg - Bochum
De opstellingen van Freiburg en Bochum zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Freiburg gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Bochum zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.
Formatie 3-4-2-1
Coach Christian Streich
Voorbeschouwing Freiburg - Bochum

Freiburg en Bochum treffen elkaar in de 8e speelronde van de Bundesliga van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Tobias Reichel en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Freiburg en Bochum in de Bundesliga vond plaats op 18 februari 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Freiburg. Op basis van de afgelopen 6 duels tussen beide ploegen is Freiburg favoriet. De thuisploeg wist 4 keer te winnen, terwijl Bochum slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Freiburg 4
Winst Bochum 1
Totaal 6

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Freiburg op een 9e positie staat, terwijl we Bochum terugvinden op de 16e plaats.