Nabeschouwing Freiburg - Wolfsburg (1-2) || Bundesliga 2023/2024

Zaterdag 27 april 2024 - 15:30 uur

In de Bundesliga 2023/2024 neemt Freiburg het zaterdag 27 april 2024 om 15:30 uur in eigen huis op tegen Wolfsburg. De wedstrijd wordt gespeeld in Europa-Park Stadion in Freiburg.

Via de Freiburg - Wolfsburg live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Freiburg - Wolfsburg (1-2)

Het Bundesliga duel tussen Freiburg en Wolfsburg is onder leiding van scheidsrechter Frank Willenborg geëindigd in een 1-2 overwinning voor Wolfsburg. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Een ongelukkig eerste eigen doelpunt van Sebastiaan Bornauw zette SC Freiburg op een 1-0 voorsprong in de 41e minuut van de wedstrijd. In de 64e minuut moest Kiliann Sildillia van het veld vertrekken nadat scheidsrechter Frank Willenborg een rode kaart had getrokken. Hierdoor moest SC Freiburg verder met een speler minder. Dit bleek ook direct de ruststand te zijn, want er werd gedurende de eerste 45 minuten verder niet meer gescoord. In de tweede helft maakte M. Arnold namens VfL Wolfsburg in de 82e minuut de gelijkmaker, waarmee de spanning weer terug in de wedstrijd was.

SC Freiburg kreeg een penalty toegewezen in de 87e minuut, die werd genomen door Roland Sallai. Deze wist de penalty echter niet te benutten, waardoor de 1-1 op het scorebord bleef staan. In de 90e was het VfL Wolfsburg dat op voorsprong kwam te staan na een goal van Maxence Lacroix.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Frank Willenborg, waardoor Wolfsburg dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Freiburg - Wolfsburg 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Freiburg - Wolfsburg teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

41' Eigen doelpunt SC Freiburg Eigen doelpunt Sebastiaan Bornauw SC Freiburg 1-0
46' Wissel VfL Wolfsburg Wissel Joakim Maehle voor Kilian Fischer VfL Wolfsburg
46' Wissel VfL Wolfsburg Wissel Kevin Paredes voor Cédric Zesiger VfL Wolfsburg
46' Wissel VfL Wolfsburg Wissel Patrick Wimmer voor Tiago Tomás VfL Wolfsburg
55' Gele kaart SC Freiburg Gele kaart voor Michael Gregoritsch SC Freiburg
62' Gele kaart VfL Wolfsburg Gele kaart voor M. Arnold VfL Wolfsburg
64' Rode kaart SC Freiburg Rode kaart voor Kiliann Sildillia SC Freiburg
67' Gele kaart SC Freiburg Gele kaart voor Roland Sallai SC Freiburg
69' Wissel VfL Wolfsburg Wissel Mattias Svanberg voor Aster Vranckx VfL Wolfsburg
72' Wissel SC Freiburg Wissel Lucas Höler voor Michael Gregoritsch SC Freiburg
72' Wissel SC Freiburg Wissel Jordy Makengo voor Vincenzo Grifo SC Freiburg
73' Gele kaart SC Freiburg Gele kaart voor Nicolas Höfler SC Freiburg
82' Doelpunt VfL Wolfsburg Doelpunt M. Arnold VfL Wolfsburg 1-1
84' Lucas Höler SC Freiburg
87' Penalty gemist SC Freiburg Penalty gemist Roland Sallai Roland Sallai SC Freiburg
90' Doelpunt VfL Wolfsburg Doelpunt Maxence Lacroix met assist van M. Arnold VfL Wolfsburg 1-2
91' Wissel SC Freiburg Wissel Noah Weißhaupt  voor Christian Günter  SC Freiburg
92' Gele kaart SC Freiburg Gele kaart voor Lucas Höler SC Freiburg
93' Gele kaart VfL Wolfsburg Gele kaart voor Sebastiaan Bornauw VfL Wolfsburg
95' Wissel VfL Wolfsburg Wissel Kevin Behrens voor Jonas Wind VfL Wolfsburg
95' Wissel SC Freiburg Wissel Florent Muslija voor Maximilian Eggestein SC Freiburg
Video hoogtepunten en samenvatting Freiburg - Wolfsburg
Opstellingen Freiburg - Wolfsburg
De opstellingen van Freiburg en Wolfsburg zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Freiburg gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Wolfsburg zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.