Nabeschouwing Hoffenheim - Red Bull Leipzig (1-1) || Bundesliga 2023/2024

Vrijdag 3 mei 2024 - 20:30 uur

In de Bundesliga 2023/2024 neemt Hoffenheim het vrijdag 3 mei 2024 om 20:30 uur in eigen huis op tegen Red Bull Leipzig. De wedstrijd wordt gespeeld in Campo La Quinta in Marbella.

Via de Hoffenheim - Red Bull Leipzig live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Hoffenheim - Red Bull Leipzig (1-1)

De Bundesliga 2023/2024 wedstrijd tussen Hoffenheim en Red Bull Leipzig geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 0-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 1-1 eindstand.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 38e minuut door Benjamin Sesko, waarmee RB Leipzig met 0-1 de leiding nam. In de 72e minuut kreeg Xavi Simons van RB Leipzig voor de tweede keer een gele kaart en dus rood te zien. De speler kon voortijdig gaan douchen waardoor RB Leipzig de resterende minuten met een man minder moest volbrengen. Dit bleek ook direct de ruststand te zijn, want er werd gedurende de eerste 45 minuten verder niet meer gescoord. In de tweede helft maakte Andrej Kramaric namens TSG Hoffenheim in de 90e minuut de gelijkmaker, waarmee de spanning weer terug in de wedstrijd was.

Kort daarna floot de arbiter voor de laatste maal af, waarmee de wedstrijd zonder winnaar eindigde. Beide ploegen zullen zodoende genoegen moeten nemen met een 1-1 einduitslag.

LIVE Hoffenheim - Red Bull Leipzig 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Hoffenheim - Red Bull Leipzig teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

16' Wissel RB Leipzig Wissel Nicolas Seiwald voor Xaver Schlager RB Leipzig
38' Doelpunt RB Leipzig Doelpunt Benjamin Sesko met assist van David Raum RB Leipzig 0-1
55' Gele kaart RB Leipzig Gele kaart voor Xavi Simons RB Leipzig
60' Wissel RB Leipzig Wissel Christoph Baumgartner voor Benjamin Sesko RB Leipzig
67' Wissel TSG Hoffenheim Wissel David Jurásek voor Maximilian Beier TSG Hoffenheim
69' Gele kaart TSG Hoffenheim Gele kaart voor Ozan Kabak TSG Hoffenheim
72' Tweede gele kaart RB Leipzig Tweede gele kaart voor Xavi Simons RB Leipzig
77' Wissel RB Leipzig Wissel Kevin Kampl voor Amadou Haidara RB Leipzig
77' Wissel RB Leipzig Wissel Yussuf Poulsen  voor Loïs Openda RB Leipzig
77' Wissel RB Leipzig Wissel Mohamed Simakan voor Dani Olmo RB Leipzig
79' Wissel TSG Hoffenheim Wissel Max Moerstedt voor Ozan Kabak TSG Hoffenheim
79' Wissel TSG Hoffenheim Wissel Tom Bischof voor Anton Stach TSG Hoffenheim
86' Gele kaart RB Leipzig Gele kaart voor David Raum RB Leipzig
90' Doelpunt TSG Hoffenheim Doelpunt Andrej Kramaric met assist van Marius Bülter TSG Hoffenheim 1-1
92' Wissel TSG Hoffenheim Wissel Bambasé Conté voor Ihlas Bebou TSG Hoffenheim
Video hoogtepunten en samenvatting Hoffenheim - Red Bull Leipzig
Opstellingen Hoffenheim - Red Bull Leipzig
De opstellingen van Hoffenheim en Red Bull Leipzig zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Hoffenheim gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Red Bull Leipzig zal beginnen in een 4-2-2-2 opstelling.