Nabeschouwing Union Berlin - Freiburg (2-1) || Bundesliga 2023/2024

Zaterdag 18 mei 2024 - 15:30 uur

In de Bundesliga 2023/2024 neemt Union Berlin het zaterdag 18 mei 2024 om 15:30 uur in eigen huis op tegen Freiburg. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion An der Alten Försterei in Berlin.

Via de Union Berlin - Freiburg live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Union Berlin - Freiburg (2-1)

Het Bundesliga duel tussen Union Berlin en Freiburg is onder leiding van scheidsrechter Christian Dingert geëindigd in een 2-1 overwinning voor Union Berlin. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

In de 38e minuut van de eerste helft van de wedstrijd kreeg Josip Juranovic van FC Union Berlin via een penalty de kans om zijn team van 11 meter op voorsprong te schieten. Hij wist de penalty echter niet te benutten, waardoor de stand 0-0 bleef. De eerste goal viel pas in de tweede helft, na 68 minuten was het Benedict Hollerbach die FC Union Berlin op een 1-0 voorsprong zette. Dit bleek ook direct de ruststand te zijn, want er werd gedurende de eerste 45 minuten verder niet meer gescoord. In de tweede helft maakte Ritsu Doan namens SC Freiburg in de 85e minuut de gelijkmaker, waarmee de spanning weer terug in de wedstrijd was.

FC Union Berlin kreeg een penalty toegewezen in de 92e minuut, die werd genomen door Kevin Volland. Deze wist de penalty echter niet te benutten, waardoor de 1-1 op het scorebord bleef staan. In de 92e was het FC Union Berlin dat op voorsprong kwam te staan na een goal van Janik Haberer.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Christian Dingert, waardoor Union Berlin dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Union Berlin - Freiburg 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Union Berlin - Freiburg teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

36' Yorbe Vertessen FC Union Berlin
37' Gele kaart SC Freiburg Gele kaart voor Jordy Makengo SC Freiburg
38' Penalty gemist FC Union Berlin Penalty gemist Josip Juranovic Josip Juranovic FC Union Berlin
53' Gele kaart FC Union Berlin Gele kaart voor Robin Knoche FC Union Berlin
54' Gele kaart SC Freiburg Gele kaart voor Ritsu Doan SC Freiburg
59' Wissel SC Freiburg Wissel Michael Gregoritsch voor Lucas Höler SC Freiburg
60' Wissel SC Freiburg Wissel Noah Weißhaupt  voor Christian Günter  SC Freiburg
62' Wissel FC Union Berlin Wissel Janik Haberer voor András Schäfer FC Union Berlin
63' Wissel FC Union Berlin Wissel Benedict Hollerbach voor Yorbe Vertessen FC Union Berlin
63' Wissel FC Union Berlin Wissel Kevin Volland voor Diogo Leite FC Union Berlin
67' Gele kaart FC Union Berlin Gele kaart voor Christopher Trimmel  FC Union Berlin
68' Doelpunt FC Union Berlin Doelpunt Benedict Hollerbach met assist van Brenden Aaronson FC Union Berlin 1-0
70' Gele kaart FC Union Berlin Gele kaart voor Josip Juranovic FC Union Berlin
75' Gele kaart FC Union Berlin Gele kaart voor Robin Gosens FC Union Berlin
75' Gele kaart SC Freiburg Gele kaart voor Lukas Kübler SC Freiburg
77' Wissel SC Freiburg Wissel Maximilian Philipp voor Roland Sallai SC Freiburg
80' Wissel FC Union Berlin Wissel Aïssa Laïdouni voor Brenden Aaronson FC Union Berlin
83' Wissel SC Freiburg Wissel Florent Muslija voor Nicolas Höfler SC Freiburg
84' Wissel FC Union Berlin Wissel Paul Jaeckel voor Josip Juranovic FC Union Berlin
85' Doelpunt SC Freiburg Doelpunt Ritsu Doan met assist van Vincenzo Grifo SC Freiburg 1-1
85' Gele kaart FC Union Berlin Gele kaart voor Janik Haberer FC Union Berlin
91' Gele kaart SC Freiburg Gele kaart voor Maximilian Eggestein SC Freiburg
92' Penalty gemist FC Union Berlin Penalty gemist Kevin Volland Kevin Volland FC Union Berlin
92' Doelpunt FC Union Berlin Doelpunt Janik Haberer FC Union Berlin 2-1
97' Gele kaart FC Union Berlin Gele kaart voor Aïssa Laïdouni FC Union Berlin
98' Gele kaart FC Union Berlin Gele kaart voor Kevin Volland FC Union Berlin
Video hoogtepunten en samenvatting Union Berlin - Freiburg
Opstellingen Union Berlin - Freiburg
De opstellingen van Union Berlin en Freiburg zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Union Berlin gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Freiburg zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Formatie 3-4-2-1
Coach Marco Grote
Coach Christian Streich
Voorbeschouwing Union Berlin - Freiburg

Union Berlin en Freiburg treffen elkaar in de 34e speelronde van de Bundesliga van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Christian Dingert en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Union Berlin en Freiburg in de Bundesliga vond plaats op 13 januari 2024 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 9 duels tussen beide ploegen is Union Berlin favoriet. De thuisploeg wist 4 keer te winnen, terwijl Freiburg slechts 2 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Union Berlin 4
Winst Freiburg 2
Totaal 9

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Union Berlin op een 16e positie staat, terwijl we Freiburg terugvinden op de 8e plaats.