Nabeschouwing Union Berlin - Köln (2-0) || Bundesliga 2023/2024

Woensdag 20 december 2023 - 18:30 uur

In de Bundesliga 2023/2024 neemt Union Berlin het woensdag 20 december 2023 om 18:30 uur in eigen huis op tegen Köln. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion An der Alten Försterei in Berlin.

Via de Union Berlin - Köln live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Union Berlin - Köln (2-0)

Het Bundesliga duel tussen Union Berlin en Köln is onder leiding van scheidsrechter Deniz Aytekin geëindigd in een 2-0 overwinning voor Union Berlin. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 55e minuut door Benedict Hollerbach, waarmee FC Union Berlin met 1-0 de leiding nam. FC Union Berlin vergrootte in de 78e minuut de voorsprong nadat het via een goal van David Datro Fofana op een 2-0 voorsprong kwam te staan.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd met 2-0 eindigde in een overwinning voor Union Berlin.

LIVE Union Berlin - Köln 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Union Berlin - Köln teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

46' Wissel FC Union Berlin Wissel David Datro Fofana voor Kevin Behrens FC Union Berlin
55' Doelpunt FC Union Berlin Doelpunt Benedict Hollerbach met assist van Kevin Volland  FC Union Berlin 1-0
60' Wissel FC Köln Wissel Dejan Ljubičić voor Jan Thielmann FC Köln
62' Wissel FC Union Berlin Wissel Alex Kral voor Benedict Hollerbach FC Union Berlin
62' Wissel FC Union Berlin Wissel Christopher Trimmel voor Jérôme Roussillon FC Union Berlin
68' Wissel FC Union Berlin Wissel Leonardo Bonucci voor Janik Haberer FC Union Berlin
74' Wissel FC Köln Wissel Florian Dietz voor Davie Selke FC Köln
74' Wissel FC Köln Wissel Florian Kainz voor Eric Martel FC Köln
74' Wissel FC Köln Wissel Luca Waldschmidt voor Mark Uth FC Köln
78' Doelpunt FC Union Berlin Doelpunt David Datro Fofana met assist van Kevin Volland  FC Union Berlin 2-0
80' Wissel FC Köln Wissel Benno Schmitz voor Max Finkgräfe FC Köln
85' Wissel FC Union Berlin Wissel Brenden Aaronson voor András Schäfer  FC Union Berlin
Video hoogtepunten en samenvatting Union Berlin - Köln
Opstellingen Union Berlin - Köln
De opstellingen van Union Berlin en Köln zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Union Berlin gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Köln zal beginnen in een 4-1-3-2 opstelling.
Coach Nenad Bjelica
Formatie 4-1-3-2
Coach Steffen Baumgart
Voorbeschouwing Union Berlin - Köln

Union Berlin en Köln treffen elkaar in de 16e speelronde van de Bundesliga van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Deniz Aytekin en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Union Berlin en Köln in de Bundesliga vond plaats op 4 maart 2023 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 8 duels tussen beide ploegen is Union Berlin favoriet. De thuisploeg wist 6 keer te winnen, terwijl Köln slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Union Berlin 6
Winst Köln 0
Totaal 8

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Union Berlin op een 16e positie staat, terwijl we Köln terugvinden op de 17e plaats.