Nabeschouwing Bayern München - Dinamo Zagreb (9-2) || Champions League 2024/2025

Dinsdag 17 september 2024 - 21:00 uur

In de Champions League 2024/2025 neemt Bayern München het dinsdag 17 september 2024 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Dinamo Zagreb. De wedstrijd wordt gespeeld in Allianz Arena in Munich.

Via de Bayern München - Dinamo Zagreb live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Bayern München - Dinamo Zagreb (9-2)

Het Champions League duel tussen Bayern München en Dinamo Zagreb is onder leiding van scheidsrechter Juan Martínez Munuera geëindigd in een 9-2 overwinning voor Bayern München. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 3-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 9-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 19 minuten. Harry Kane  maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee FC Bayern München vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. FC Bayern München vergrootte in de 33e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Raphaël Guerreiro op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 38e minuut volgde een derde treffer van FC Bayern München, waarmee Michael Olise zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Na 49 minuten deed Bruno Petković iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van Dinamo Zagreb werd verkleind tot 3-1. In de 50e minuut kwam Dinamo Zagreb weer dichterbij, nadat Takuya Ogiwara de stand terug wist te brengen naar 3-2. In de 57e minuut was het Harry Kane  van FC Bayern München wiens naam op het scorebord kwam te staan, nadat deze de 4-2 scoorde. Het volgende doelpunt van FC Bayern München viel in de 61e minuut en betekende de 5-2. Het doelpunt kwam op naam van Michael Olise. In de 73e minuut werd opnieuw gescoord, ditmaal door Harry Kane  van FC Bayern München die daarmee tekende voor de 6-2. In de 78e minuut en werd het 7-2 via Harry Kane  speler FC Bayern München. Hiermee hield het nog steeds niet op. Uiteindelijk zouden er nog 2 doelpunten gemaakt worden in deze zeer productieve wedstrijd.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Juan Martínez Munuera en eindigde de wedstrijd dus met een 9-2 stand in het voordeel van Bayern München.

LIVE Bayern München - Dinamo Zagreb 9-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Bayern München - Dinamo Zagreb teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

16' VAR: Afgekeurd doelpunt Serge Gnabry Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel Serge Gnabry FC Bayern München
19' Penalty FC Bayern München Penalty Harry Kane  FC Bayern München 1-0
33' Doelpunt FC Bayern München Doelpunt Raphaël Guerreiro met assist van Jamal Musiala FC Bayern München 2-0
34' Raphaël Guerreiro FC Bayern München
38' Doelpunt FC Bayern München Doelpunt Michael Olise met assist van Joshua Kimmich FC Bayern München 3-0
46' Wissel Dinamo Zagreb Wissel Luka Stojković voor Marko Rog Dinamo Zagreb
46' Wissel FC Bayern München Wissel Sven Ulreich voor Manuel Neuer FC Bayern München
49' Doelpunt Dinamo Zagreb Doelpunt Bruno Petković met assist van Marko Pjaca Dinamo Zagreb 3-1
50' Doelpunt Dinamo Zagreb Doelpunt Takuya Ogiwara met assist van Josip Mišić Dinamo Zagreb 3-2
57' Doelpunt FC Bayern München Doelpunt Harry Kane  met assist van Joshua Kimmich FC Bayern München 4-2
60' VAR: Afgekeurd doelpunt Harry Kane  Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel Harry Kane  FC Bayern München
61' Doelpunt FC Bayern München Doelpunt Michael Olise met assist van Jamal Musiala FC Bayern München 5-2
62' Wissel Dinamo Zagreb Wissel Sandro Kulenović voor Marko Pjaca Dinamo Zagreb
68' Wissel FC Bayern München Wissel Eric Dier voor Jamal Musiala FC Bayern München
68' Wissel FC Bayern München Wissel Thomas Müller voor Michael Olise FC Bayern München
68' Wissel FC Bayern München Wissel Leroy Sané voor Min-jae Kim FC Bayern München
71' Eric Dier FC Bayern München
73' Penalty FC Bayern München Penalty Harry Kane  FC Bayern München 6-2
73' Wissel Dinamo Zagreb Wissel Arber Hoxha voor Takuya Ogiwara Dinamo Zagreb
73' Wissel Dinamo Zagreb Wissel Dario Špikić voor Ronaël Pierre-Gabriel Dinamo Zagreb
77' Gele kaart Dinamo Zagreb Gele kaart voor Stefan Ristovski Dinamo Zagreb
78' Penalty FC Bayern München Penalty Harry Kane  FC Bayern München 7-2
78' Wissel Dinamo Zagreb Wissel Arijan Ademi voor Martin Baturina Dinamo Zagreb
81' Wissel FC Bayern München Wissel Leon Goretzka voor Raphaël Guerreiro FC Bayern München
85' Doelpunt FC Bayern München Doelpunt Leroy Sané met assist van Thomas Müller FC Bayern München 8-2
92' Doelpunt FC Bayern München Doelpunt Leon Goretzka met assist van Joshua Kimmich FC Bayern München 9-2
Video hoogtepunten en samenvatting Bayern München - Dinamo Zagreb
Opstellingen Bayern München - Dinamo Zagreb
De opstellingen van Bayern München en Dinamo Zagreb zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Bayern München gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Dinamo Zagreb zal beginnen in een 5-3-2 opstelling.
Coach Vincent Kompany
Formatie 5-3-2
Coach Sergej Jakirović
Voorbeschouwing Bayern München - Dinamo Zagreb

Bayern München en Dinamo Zagreb spelen tegen elkaar in seizoen 2024/2025 van de Champions League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Juan Martínez Munuera en zijn assistenten. Beide teams zullen het nieuwe Champions League seizoen uiteraard goed willen beginnen, met bij voorkeur een overwinning in de eerste ronde.

De vorige ontmoeting tussen Bayern München en Dinamo Zagreb in de Champions League vond plaats op 9 december 2015 en dat duel eindigde in een overwinning voor Bayern München. Op basis van de afgelopen 2 duels tussen beide ploegen is Bayern München favoriet. De thuisploeg wist 2 keer te winnen, terwijl Dinamo Zagreb slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.