Nabeschouwing FC Twente - Salzburg (3-3) || Champions League 2024/2025

Dinsdag 13 augustus 2024 - 19:00 uur

In de Champions League 2024/2025 neemt FC Twente het dinsdag 13 augustus 2024 om 19:00 uur in eigen huis op tegen Salzburg. De wedstrijd wordt gespeeld in De Grolsch Veste in Enschede.

Via de FC Twente - Salzburg live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Twente - Salzburg (3-3)

De Champions League 2024/2025 wedstrijd tussen FC Twente en Salzburg geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 1-2 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 3-3 eindstand.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 17e minuut door Maurits Kjaergaard, waarmee Salzburg met 0-1 de leiding nam. Salzburg vergrootte in de 25e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Dorgeles Nene op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 43e minuut wist FC Twente de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via Mees Hilgers.

Na 46 minuten werd de voorsprong voor Salzburg vergroot nadat Moussa Kounfolo Yeo de 1-3 wist te scoren. In de 64e minuut kwam FC Twente weer dichterbij, nadat Alec Van Hoorenbeeck de stand terug wist te brengen naar 2-3. Na 74 minuten was het Maurits Kjaergaard van Salzburg de kans kreeg om de wedstrijd via een penalty opnieuw van een goal te voorzien, maar zijn inzet vanaf 11 meter bleek niet voldoende om de kans te benutten, waardoor de score 1-3 bleef. Vlak voor het einde van de wedstrijd werd de stand tussen beide ploegen toch weer gelijk getrokken, nadat Sem Steijn FC Twente weer op 3-3 zette in de 87e minuut.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Irfan Peljto bij een 3-3 eindstand waardoor beide teams één punt overhouden aan het duel.

LIVE FC Twente - Salzburg 3-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Twente - Salzburg teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

9' Gele kaart Salzburg Gele kaart voor Lucas Gourna-Douath Salzburg
17' Doelpunt Salzburg Doelpunt Maurits Kjaergaard met assist van Oscar Gloukh  Salzburg 0-1
24' Gele kaart FC Twente Gele kaart voor Daan Rots FC Twente
25' Doelpunt Salzburg Doelpunt Dorgeles Nene met assist van Amar Dedic Salzburg 0-2
37' Gele kaart FC Twente Gele kaart voor Michel Vlap FC Twente
43' Doelpunt FC Twente Doelpunt Mees Hilgers met assist van Carel Eiting FC Twente 1-2
46' Doelpunt Salzburg Doelpunt Moussa Kounfolo Yeo met assist van Mads Bidstrup Salzburg 1-3
46' Wissel FC Twente Wissel Mitchell van Bergen voor Carel Eiting FC Twente
51' Gele kaart FC Twente Gele kaart voor Mees Hilgers FC Twente
54' Wissel Salzburg Wissel Mamady Diambou voor Lucas Gourna-Douath Salzburg
61' Wissel FC Twente Wissel Sem Steijn voor Mathias Kjølø FC Twente
61' Wissel FC Twente Wissel Mats Rots voor Bas Kuipers FC Twente
64' Doelpunt FC Twente Doelpunt Alec Van Hoorenbeeck met assist van Mats Rots FC Twente 2-3
67' Wissel Salzburg Wissel Adam Daghim voor Moussa Kounfolo Yeo Salzburg
67' Wissel Salzburg Wissel Petar Ratkov voor Daan Rots Salzburg
67' Wissel FC Twente Wissel Sayfallah Ltaief voor Dorgeles Nene FC Twente
73' Oscar Gloukh  Salzburg
74' Penalty gemist Salzburg Penalty gemist Maurits Kjaergaard Maurits Kjaergaard Salzburg
76' Wissel FC Twente Wissel Younes Taha El Idrissi voor Alec Van Hoorenbeeck FC Twente
79' Gele kaart Salzburg Gele kaart voor Janis Blaswich Salzburg
81' Wissel Salzburg Wissel Ignace Van der Brempt voor Oscar Gloukh  Salzburg
81' Wissel Salzburg Wissel Nicolás Capaldo voor Mads Bidstrup Salzburg
82' Gele kaart FC Twente Gele kaart voor Sem Steijn FC Twente
87' Doelpunt FC Twente Doelpunt Sem Steijn met assist van Ricky van Wolfswinkel FC Twente 3-3
Video hoogtepunten en samenvatting FC Twente - Salzburg
Opstellingen FC Twente - Salzburg
De opstellingen van FC Twente en Salzburg zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Twente gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Salzburg zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.