Nabeschouwing FCSB - Sparta Praha (2-3) || Champions League 2024/2025

Dinsdag 13 augustus 2024 - 20:30 uur

In de Champions League 2024/2025 neemt FCSB het dinsdag 13 augustus 2024 om 20:30 uur in eigen huis op tegen Sparta Praha. De wedstrijd wordt gespeeld in Arena Naţională in Bucharest.

Via de FCSB - Sparta Praha live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FCSB - Sparta Praha (2-3)

Het Champions League duel tussen FCSB en Sparta Praha is onder leiding van scheidsrechter Morten Krogh geëindigd in een 2-3 overwinning voor Sparta Praha. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-3 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 13e minuut door Veljko Birmančević, waarmee Sparta Praha met 0-1 de leiding nam. Een penalty zorgde er later in de 28e minuut voor dat Sparta Praha via Veljko Birmančević op 0-2 kwam te staan. In de 37e minuut volgde een derde treffer van Sparta Praha, waarmee Lukáš Haraslín zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette.

Na 60 minuten deed Darius Olaru iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van FCSB werd verkleind tot 1-3. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk FCSB dat in de 85e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat Malcom Edjouma de 2-3 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Morten Krogh en eindigde de wedstrijd dus met een 2-3 stand in het voordeel van Sparta Praha.

LIVE FCSB - Sparta Praha 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FCSB - Sparta Praha teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

13' Doelpunt Sparta Praha Doelpunt Veljko Birmančević Sparta Praha 0-1
28' Penalty Sparta Praha Penalty Veljko Birmančević Sparta Praha 0-2
29' Gele kaart FCSB Gele kaart voor Alexandru Băluță FCSB
29' Gele kaart FCSB Gele kaart voor Darius Olaru FCSB
30' Gele kaart Sparta Praha Gele kaart voor Lars Friis Sparta Praha
34' Gele kaart Sparta Praha Gele kaart voor Angelo Preciado Sparta Praha
37' Doelpunt Sparta Praha Doelpunt Lukáš Haraslín met assist van Veljko Birmančević Sparta Praha 0-3
46' Wissel FCSB Wissel Malcom Edjouma voor Adrian Șut FCSB
46' Wissel FCSB Wissel William Baeten voor Marius Ștefănescu FCSB
46' Wissel FCSB Wissel Daniel Iliuţă Popa voor Alexandru Băluță FCSB
48' Gele kaart FCSB Gele kaart voor Mihai Lixandru FCSB
52' Gele kaart Sparta Praha Gele kaart voor Asger Sörensen Sparta Praha
53' Wissel Sparta Praha Wissel Tomas Wiesner voor Angelo Preciado Sparta Praha
60' Doelpunt FCSB Doelpunt Darius Olaru met assist van Malcom Edjouma FCSB 1-3
60' Gele kaart Sparta Praha Gele kaart voor Veljko Birmančević Sparta Praha
68' Wissel Sparta Praha Wissel Jan Kuchta voor Victor Olatunji Sparta Praha
68' Wissel Sparta Praha Wissel Krystof Danek voor Lukáš Haraslín Sparta Praha
71' Wissel FCSB Wissel Baba Alhassan voor Mihai Lixandru FCSB
79' Gele kaart Sparta Praha Gele kaart voor Jan Kuchta Sparta Praha
83' Wissel Sparta Praha Wissel Lukas Sadilek voor Qazim Laçi Sparta Praha
83' Wissel Sparta Praha Wissel Markus Solbakken voor Veljko Birmančević Sparta Praha
85' Doelpunt FCSB Doelpunt Malcom Edjouma met assist van Darius Olaru FCSB 2-3
96' Gele kaart FCSB Gele kaart voor Ștefan Târnovanu FCSB
Video hoogtepunten en samenvatting FCSB - Sparta Praha
Opstellingen FCSB - Sparta Praha
De opstellingen van FCSB en Sparta Praha zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FCSB gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Sparta Praha zal beginnen in een 3-4-3 opstelling.
Formatie 3-4-3
Coach Lars Friis
Voorbeschouwing FCSB - Sparta Praha

FCSB en Sparta Praha spelen tegen elkaar in seizoen 2024/2025 van de Champions League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Morten Krogh en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen FCSB en Sparta Praha in de Champions League vond plaats op 6 augustus 2024 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 3 duels tussen beide ploegen is FCSB favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl Sparta Praha slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.