Nabeschouwing Salzburg - FC Twente (2-1) || Champions League 2024/2025

Dinsdag 6 augustus 2024 - 20:45 uur

In de Champions League 2024/2025 neemt Salzburg het dinsdag 6 augustus 2024 om 20:45 uur in eigen huis op tegen FC Twente. De wedstrijd wordt gespeeld in Leipzig Arena in Leipzig.

Via de Salzburg - FC Twente live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Salzburg - FC Twente (2-1)

Het Champions League duel tussen Salzburg en FC Twente is onder leiding van scheidsrechter António Emanuel Carvalho Nobre geëindigd in een 2-1 overwinning voor Salzburg. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 41e minuut door Maurits Kjaergaard, waarmee Salzburg met 1-0 de leiding nam. Salzburg vergrootte in de 85e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Maurits Kjaergaard op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 91e minuut wist FC Twente de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via Michel Vlap. Het bleek echter onvoldoende om een nederlaag te voorkomen, want FC Twente kwam hierna niet meer tot scoren.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter António Emanuel Carvalho Nobre, waardoor Salzburg een 2-1 overwinning boekte in deze bekerwedstrijd.

LIVE Salzburg - FC Twente 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Salzburg - FC Twente teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

41' Doelpunt Salzburg Doelpunt Maurits Kjaergaard Salzburg 1-0
44' Gele kaart Salzburg Gele kaart voor Lucas Gourna-Douath Salzburg
46' Wissel Salzburg Wissel Kamil Piatkowski voor Hendry Blank Salzburg
57' Wissel FC Twente Wissel Sam Lammers voor Mathias Kjølø FC Twente
57' Wissel FC Twente Wissel Michel Vlap voor Sem Steijn FC Twente
59' Wissel Salzburg Wissel Mamady Diambou voor Lucas Gourna-Douath Salzburg
66' Wissel FC Twente Wissel Sayfallah Ltaief voor Mitchell van Bergen FC Twente
68' Wissel Salzburg Wissel Adam Daghim voor Petar Ratkov Salzburg
80' Wissel FC Twente Wissel Younes Taha El Idrissi voor Daan Rots FC Twente
80' Wissel FC Twente Wissel Gijs Besselink voor Carel Eiting FC Twente
82' Wissel Salzburg Wissel Nicolás Capaldo voor Oscar Gloukh  Salzburg
82' Wissel Salzburg Wissel Moussa Kounfolo Yeo voor Mads Bidstrup Salzburg
85' Doelpunt Salzburg Doelpunt Maurits Kjaergaard met assist van Moussa Kounfolo Yeo Salzburg 2-0
91' Doelpunt FC Twente Doelpunt Michel Vlap FC Twente 2-1
Video hoogtepunten en samenvatting Salzburg - FC Twente
Opstellingen Salzburg - FC Twente
De opstellingen van Salzburg en FC Twente zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Salzburg gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en FC Twente zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Pepijn Lijnders
Coach Joseph Oosting
Voorbeschouwing Salzburg - FC Twente

Salzburg en FC Twente spelen tegen elkaar in seizoen 2024/2025 van de Champions League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter António Emanuel Carvalho Nobre en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Salzburg en FC Twente elkaar treffen in de Champions League.