Nabeschouwing Shakhtar Donetsk - Atalanta (0-3) || Champions League 2024/2025

Woensdag 2 oktober 2024 - 18:45 uur

In de Champions League 2024/2025 neemt Shakhtar Donetsk het woensdag 2 oktober 2024 om 18:45 uur in eigen huis op tegen Atalanta. De wedstrijd wordt gespeeld in Veltins-Arena in Gelsenkirchen.

Via de Shakhtar Donetsk - Atalanta live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Shakhtar Donetsk - Atalanta (0-3)

Het Champions League duel tussen Shakhtar Donetsk en Atalanta is onder leiding van scheidsrechter João Pedro Silva Pinheiro geëindigd in een 0-3 overwinning voor Atalanta. Na 45 minuten stond er een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 21e minuut door Berat Djimsiti, waarmee Atalanta met 0-1 de leiding nam. Atalanta vergrootte in de 44e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Ademola Lookman op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 48e minuut volgde een derde treffer van Atalanta, waarmee Raoul Bellanova zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette. Daar zou het uiteindelijk ook bij blijven.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter João Pedro Silva Pinheiro, waardoor Atalanta een 0-3 overwinning boekte in deze bekerwedstrijd.

LIVE Shakhtar Donetsk - Atalanta 0-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Shakhtar Donetsk - Atalanta teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

20' Gele kaart Shakhtar Donetsk Gele kaart voor Alaa Ghram Shakhtar Donetsk
21' Doelpunt Atalanta Doelpunt Berat Djimsiti met assist van Ademola Lookman Atalanta 0-1
44' Doelpunt Atalanta Doelpunt Ademola Lookman met assist van Sead Kolašinac Atalanta 0-2
46' Wissel Shakhtar Donetsk Wissel Yukhym Konoplia voor Alaa Ghram Shakhtar Donetsk
46' Wissel Atalanta Wissel Mario Pašalić voor Berat Djimsiti Atalanta
48' Doelpunt Atalanta Doelpunt Raoul Bellanova met assist van Davide Zappacosta Atalanta 0-3
60' Wissel Atalanta Wissel Mateo Retegui voor Ademola Lookman Atalanta
60' Wissel Atalanta Wissel Nicolò Zaniolo voor Charles De Ketelaere Atalanta
63' Wissel Shakhtar Donetsk Wissel Artem Bondarenko voor Taras Stepanenko Shakhtar Donetsk
63' Wissel Shakhtar Donetsk Wissel Kevin voor Marlon Gomes Shakhtar Donetsk
63' Wissel Shakhtar Donetsk Wissel Lassina Traoré voor Eguinaldo Shakhtar Donetsk
75' Wissel Atalanta Wissel Juan Cuadrado voor Raoul Bellanova Atalanta
75' Wissel Shakhtar Donetsk Wissel Newerton Palmares voor Oleksandr Zubkov Shakhtar Donetsk
78' Gele kaart Atalanta Gele kaart voor Nicolò Zaniolo Atalanta
78' Gele kaart Atalanta Gele kaart voor Gian Gasperini Atalanta
83' Wissel Atalanta Wissel Ben Godfrey voor Odilon Kossounou Atalanta
84' Gele kaart Atalanta Gele kaart voor Éderson Atalanta
Video hoogtepunten en samenvatting Shakhtar Donetsk - Atalanta
Opstellingen Shakhtar Donetsk - Atalanta
De opstellingen van Shakhtar Donetsk en Atalanta zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Shakhtar Donetsk gaat aantreden in een 4-1-4-1 formatie en Atalanta zal beginnen in een 3-4-1-2 opstelling.
Voorbeschouwing Shakhtar Donetsk - Atalanta

Shakhtar Donetsk en Atalanta spelen tegen elkaar in seizoen 2024/2025 van de Champions League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter João Pedro Silva Pinheiro en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Shakhtar Donetsk en Atalanta in de Champions League vond plaats op 11 december 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor Atalanta. Op basis van de afgelopen 2 duels belooft het een spannende wedstrijd te worden, aangezien zowel Shakhtar Donetsk als Atalanta wisten 1 keer van elkaar te winnen. Een confrontatie tussen beide teams eindigde 0 keer in een gelijkspel.

Winst Shakhtar Donetsk 1
Winst Atalanta 1

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Shakhtar Donetsk op een 22e positie staat, terwijl we Atalanta terugvinden op de 20e plaats.