Nabeschouwing Sporting CP - Lille (2-0) || Champions League 2024/2025

Dinsdag 17 september 2024 - 21:00 uur

In de Champions League 2024/2025 neemt Sporting CP het dinsdag 17 september 2024 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Lille. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio José Alvalade in Lisbon.

Via de Sporting CP - Lille live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sporting CP - Lille (2-0)

Het Champions League duel tussen Sporting CP en Lille is onder leiding van scheidsrechter Donatas Rumšas geëindigd in een 2-0 overwinning voor Sporting CP. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 38e minuut door Viktor Gyökeres, waarmee Sporting CP met 1-0 de leiding nam. In de 40e minuut kreeg Angel Gomes van LOSC Lille voor de tweede keer een gele kaart en dus rood te zien. De speler kon voortijdig gaan douchen waardoor LOSC Lille de resterende minuten met een man minder moest volbrengen. Er werd in de eerste helft verder niet meer gescoord, waardoor beide ploegen met een 1-0 tussenstand de rust in gingen. In de tweede helft liep Sporting CP via een goal van Zeno Debast in de 65e minuut verder uit naar een stand van 2-0.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd met 2-0 eindigde in een overwinning voor Sporting CP.

LIVE Sporting CP - Lille 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sporting CP - Lille teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

13' Wissel Sporting CP Wissel Matheus Reis voor Gonçalo Inácio Sporting CP
21' Gele kaart LOSC Lille Gele kaart voor Angel Gomes LOSC Lille
38' Doelpunt Sporting CP Doelpunt Viktor Gyökeres met assist van Pedro Gonçalves Sporting CP 1-0
40' Gele kaart LOSC Lille Gele kaart voor Jonathan David LOSC Lille
40' Tweede gele kaart LOSC Lille Tweede gele kaart voor Angel Gomes LOSC Lille
46' Gele kaart LOSC Lille Gele kaart voor Hidemasa Morita LOSC Lille
46' Wissel Sporting CP Wissel Daniel Bragança voor Hidemasa Morita Sporting CP
56' Gele kaart Sporting CP Gele kaart voor Benjamin André Sporting CP
64' Wissel LOSC Lille Wissel Ayyoub Bouaddi voor Aïssa Mandi LOSC Lille
64' Wissel LOSC Lille Wissel Tiago Santos voor Thomas Meunier LOSC Lille
64' Wissel LOSC Lille Wissel Matias Fernandez voor Jonathan David LOSC Lille
65' Doelpunt Sporting CP Doelpunt Zeno Debast met assist van Daniel Bragança Sporting CP 2-0
71' Wissel LOSC Lille Wissel Rémy Cabella voor Osame Sahraoui LOSC Lille
72' Gele kaart LOSC Lille Gele kaart voor Ayyoub Bouaddi LOSC Lille
73' Wissel Sporting CP Wissel Maximiliano Araújo voor Geovany Quenda Sporting CP
82' Wissel LOSC Lille Wissel Gabriel Gudmundsson voor Mitchel Bakker LOSC Lille
86' Gele kaart Sporting CP Gele kaart voor Zeno Debast Sporting CP
88' Wissel Sporting CP Wissel Conrad Harder voor Francisco Trincão Sporting CP
Video hoogtepunten en samenvatting Sporting CP - Lille
Opstellingen Sporting CP - Lille
De opstellingen van Sporting CP en Lille zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Sporting CP gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Lille zal beginnen in een 5-4-1 opstelling.
Formatie 5-4-1
Coach Bruno Génésio
Voorbeschouwing Sporting CP - Lille

Sporting CP en Lille spelen tegen elkaar in seizoen 2024/2025 van de Champions League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Donatas Rumšas en zijn assistenten. Beide teams zullen het nieuwe Champions League seizoen uiteraard goed willen beginnen, met bij voorkeur een overwinning in de eerste ronde.

Het is voor het eerst dat Sporting CP en Lille elkaar treffen in de Champions League.