Nabeschouwing Burnley - Cardiff City (5-0) || Championship 2024/2025

Zaterdag 17 augustus 2024 - 16:00 uur

In de Championship 2024/2025 neemt Burnley het zaterdag 17 augustus 2024 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Cardiff City. De wedstrijd wordt gespeeld in Turf Moor in Burnley.

Via de Burnley - Cardiff City live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Burnley - Cardiff City (5-0)

Het Championship duel tussen Burnley en Cardiff City is onder leiding van scheidsrechter Michael Salisbury geëindigd in een 5-0 overwinning voor Burnley. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een ongelukkig eerste eigen doelpunt van Ethan Horvath zette Burnley op een 1-0 voorsprong in de 9e minuut van de wedstrijd. Burnley vergrootte in de 31e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Luca Koleosho op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 51e minuut volgde een derde treffer van Burnley, waarmee Josh Brownhill zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Ook na de derde treffer nam Burnley geen gas terug, waardoor in de 88e minuut de 4-0 volgde die op naam kwam van Zeki Amdouni. Er volgde ook nog een vijfde en laatste doelpunt voor Burnley. Deze werd gescoord door Jóhann Berg Gudmundsson in de 92e minuut die daarmee de eindstand op het scorebord zette.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Michael Salisbury bij een 5-0 eindstand in het voordeel van Burnley.

LIVE Burnley - Cardiff City 5-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Burnley - Cardiff City teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

9' Eigen doelpunt Burnley Eigen doelpunt Ethan Horvath Burnley 1-0
31' Doelpunt Burnley Doelpunt Luca Koleosho Burnley 2-0
35' Wissel Cardiff City Wissel Rubin Colwill voor Joe Ralls Cardiff City
42' Gele kaart Cardiff City Gele kaart voor Aaron Ramsey Cardiff City
42' Gele kaart Burnley Gele kaart voor Lyle Foster Burnley
51' Doelpunt Burnley Doelpunt Josh Brownhill met assist van Vitinho Burnley 3-0
59' Gele kaart Burnley Gele kaart voor Maxime Esteve Burnley
66' Wissel Cardiff City Wissel Joel Bagan voor Callum ODowda Cardiff City
67' Wissel Cardiff City Wissel Malachi Fagan-Walcott voor Calum Chambers Cardiff City
74' Wissel Burnley Wissel Jóhann Berg Gudmundsson voor Vitinho Burnley
75' Wissel Burnley Wissel Wout Weghorst voor Lyle Foster Burnley
75' Wissel Cardiff City Wissel Callum Robinson voor Wilfried Kanga Cardiff City
75' Wissel Cardiff City Wissel Ollie Tanner voor Yakou Meïté Cardiff City
84' Wissel Burnley Wissel Zeki Amdouni voor Josh Cullen Burnley
84' Wissel Burnley Wissel Andreas Hountondji voor Luca Koleosho Burnley
87' Wissel Burnley Wissel Han-Noah Massengo voor Jay Rodríguez Burnley
88' Doelpunt Burnley Doelpunt Zeki Amdouni Burnley 4-0
92' Doelpunt Burnley Doelpunt Jóhann Berg Gudmundsson met assist van Han-Noah Massengo Burnley 5-0
Video hoogtepunten en samenvatting Burnley - Cardiff City
Opstellingen Burnley - Cardiff City
De opstellingen van Burnley en Cardiff City zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Burnley gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Cardiff City zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.