Nabeschouwing Burnley - Plymouth Argyle (1-0) || Championship 2024/2025

Dinsdag 1 oktober 2024 - 20:45 uur

In de Championship 2024/2025 neemt Burnley het dinsdag 1 oktober 2024 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Plymouth Argyle. De wedstrijd wordt gespeeld in Turf Moor in Burnley.

Via de Burnley - Plymouth Argyle live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Burnley - Plymouth Argyle (1-0)

Het Championship duel tussen Burnley en Plymouth Argyle is onder leiding van scheidsrechter Robert Madley geëindigd in een 1-0 overwinning voor Burnley. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 26 minuten. Josh Brownhill maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Burnley vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong.

In de tweede helft werd uiteindelijk niet meer gescoord, waardoor de wedstrijd eindigde in een kleine 1-0 overwinning in het voordeel van Burnley.

LIVE Burnley - Plymouth Argyle 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Burnley - Plymouth Argyle teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

26' Penalty Burnley Penalty Josh Brownhill Burnley 1-0
33' Gele kaart Burnley Gele kaart voor CJ Egan-Riley Burnley
66' Wissel Plymouth Argyle Wissel Mustapha Bundu voor Ibrahim Cissoko Plymouth Argyle
66' Wissel Plymouth Argyle Wissel Bali Mumba voor Nathanael Ogbeta Plymouth Argyle
72' Wissel Burnley Wissel Jeremy Sarmiento voor Luca Koleosho Burnley
81' Wissel Plymouth Argyle Wissel Callum Wright voor Rami Al Hajj Plymouth Argyle
81' Wissel Plymouth Argyle Wissel Matthew Sorinola voor Victor Pálsson Plymouth Argyle
82' Wissel Burnley Wissel Josh Laurent voor Hannibal Mejbri Burnley
82' Wissel Burnley Wissel Jay Rodriguez voor Lyle Foster Burnley
89' Wissel Plymouth Argyle Wissel Joseph Hatch voor Darko Gyabi Plymouth Argyle
91' Wissel Burnley Wissel Han-Noah Massengo voor Josh Cullen Burnley
Video hoogtepunten en samenvatting Burnley - Plymouth Argyle
Opstellingen Burnley - Plymouth Argyle
De opstellingen van Burnley en Plymouth Argyle zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Burnley gaat aantreden in een 4-1-4-1 formatie en Plymouth Argyle zal beginnen in een 4-5-1 opstelling.
Formatie 4-1-4-1
Coach Scott Parker
Formatie 4-5-1
Coach Wayne Mark Rooney
Voorbeschouwing Burnley - Plymouth Argyle

Burnley en Plymouth Argyle treffen elkaar in de 8e speelronde van de Championship van het seizoen 2024/2025. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Robert Madley en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Burnley en Plymouth Argyle in de Championship vond plaats op 21 maart 2009 en dat duel eindigde in een overwinning voor Burnley. Op basis van de afgelopen 8 duels tussen beide ploegen is Burnley favoriet. De thuisploeg wist 4 keer te winnen, terwijl Plymouth Argyle slechts 2 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Burnley 4
Winst Plymouth Argyle 2
Totaal 8

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Burnley op een 4e positie staat, terwijl we Plymouth Argyle terugvinden op de 16e plaats.