Nabeschouwing Luton Town - Burnley (1-4) || Championship 2024/2025

Maandag 12 augustus 2024 - 21:00 uur

In de Championship 2024/2025 neemt Luton Town het maandag 12 augustus 2024 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Burnley. De wedstrijd wordt gespeeld in Kenilworth Road Stadium in Luton.

Via de Luton Town - Burnley live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Luton Town - Burnley (1-4)

Het Championship duel tussen Luton Town en Burnley is onder leiding van scheidsrechter Matt Donohue geëindigd in een 1-4 overwinning voor Burnley. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 6e minuut door Josh Brownhill, waarmee Burnley met 0-1 de leiding nam. Burnley vergrootte in de 37e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Wilson Odobert op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 55e minuut wist Luton Town de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via Tahith Chong.

Na 72 minuten werd de voorsprong voor Burnley vergroot nadat Dara OShea de 1-3 wist te scoren. Er viel tenslotte ook nog een vijfde en laatste doelpunt in deze wedstrijd. In de 80e minuut wist Vitinho namens Burnley de eindstand op het scorebord te zetten: 1-4.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Matt Donohue en eindigde de wedstrijd dus met een 1-4 stand in het voordeel van Burnley.

LIVE Luton Town - Burnley 1-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Luton Town - Burnley teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

6' Doelpunt Burnley Doelpunt Josh Brownhill met assist van Lucas Pires Burnley 0-1
37' Doelpunt Burnley Doelpunt Wilson Odobert met assist van Connor Roberts Burnley 0-2
43' Gele kaart Burnley Gele kaart voor James Trafford Burnley
51' Gele kaart Luton Town Gele kaart voor Zack Nelson Luton Town
55' Doelpunt Luton Town Doelpunt Tahith Chong met assist van Alfie Doughty Luton Town 1-2
59' Gele kaart Burnley Gele kaart voor Lucas Pires Burnley
60' Gele kaart Luton Town Gele kaart voor Tahith Chong Luton Town
62' Gele kaart Burnley Gele kaart voor Josh Cullen Burnley
66' Wissel Burnley Wissel Anass Zaroury voor Luca Koleosho Burnley
72' Doelpunt Burnley Doelpunt Dara OShea met assist van Lucas Pires Burnley 1-3
80' Wissel Luton Town Wissel Andros Townsend voor Joseph Johnson Luton Town
80' Doelpunt Burnley Doelpunt Vitinho met assist van Lyle Foster Burnley 1-4
82' Wissel Burnley Wissel Wout Weghorst voor Lyle Foster Burnley
83' Wissel Burnley Wissel Han-Noah Massengo voor Lucas Pires Burnley
87' Wissel Luton Town Wissel Pelly Ruddock Mpanzu voor Shandon Baptiste Luton Town
90' Wissel Burnley Wissel Luke McNally voor Wilson Odobert Burnley
Video hoogtepunten en samenvatting Luton Town - Burnley
Opstellingen Luton Town - Burnley
De opstellingen van Luton Town en Burnley zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Luton Town gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Burnley zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.