Nabeschouwing Sunderland - Leeds United (2-2) || Championship 2024/2025

Vrijdag 4 oktober 2024 - 21:00 uur

In de Championship 2024/2025 neemt Sunderland het vrijdag 4 oktober 2024 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Leeds United. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadium of Light in Sunderland.

Via de Sunderland - Leeds United live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sunderland - Leeds United (2-2)

De Championship 2024/2025 wedstrijd tussen Sunderland en Leeds United geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 1-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 2-2 eindstand.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 9e minuut door Chris Rigg, waarmee Sunderland met 1-0 de leiding nam. Leeds United kwam in de 22e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Joël Piroe, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 56e minuut zette Junior Firpo zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Leeds United de leiding in de wedstrijd nam.

Na 97 minuten was het Junior Firpo die de bal in eigen doel werkte, waardoor Sunderland op 2-2 kwam te staan.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel tussen beide ploegen.

LIVE Sunderland - Leeds United 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sunderland - Leeds United teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

9' Doelpunt Sunderland Doelpunt Chris Rigg Sunderland 1-0
22' Doelpunt Leeds United Doelpunt Joël Piroe met assist van Wilfried Gnonto Leeds United 1-1
39' Gele kaart Leeds United Gele kaart voor Joe Rodon Leeds United
46' Gele kaart Sunderland Gele kaart voor Jobe Bellingham Sunderland
56' Doelpunt Leeds United Doelpunt Junior Firpo met assist van Wilfried Gnonto Leeds United 1-2
61' Gele kaart Sunderland Gele kaart voor Dan Neil Sunderland
65' Gele kaart Sunderland Gele kaart voor Chris Rigg Sunderland
68' Gele kaart Leeds United Gele kaart voor Junior Firpo Leeds United
73' Wissel Sunderland Wissel Alan Browne voor Chris Rigg Sunderland
77' Wissel Leeds United Wissel Mateo Joseph voor Joël Piroe Leeds United
84' Wissel Sunderland Wissel Tom Watson voor Patrick Roberts Sunderland
92' Wissel Leeds United Wissel Isaac Schmidt voor Largie Ramazani Leeds United
97' Eigen doelpunt Sunderland Eigen doelpunt Junior Firpo Jobe Bellingham Sunderland 2-2
95' Wissel Leeds United Wissel Sam Byram voor Wilfried Gnonto Leeds United
96' Gele kaart Leeds United Gele kaart voor Jayden Bogle Leeds United
Video hoogtepunten en samenvatting Sunderland - Leeds United
Opstellingen Sunderland - Leeds United
De opstellingen van Sunderland en Leeds United zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Sunderland gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Leeds United zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.