Nabeschouwing Swansea City - Norwich City (1-0) || Championship 2024/2025

Zaterdag 14 september 2024 - 16:00 uur

In de Championship 2024/2025 neemt Swansea City het zaterdag 14 september 2024 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Norwich City. De wedstrijd wordt gespeeld in Swansea.com Stadium in Swansea.

Via de Swansea City - Norwich City live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Swansea City - Norwich City (1-0)

Het Championship duel tussen Swansea City en Norwich City is onder leiding van scheidsrechter John Busby geëindigd in een 1-0 overwinning voor Swansea City. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Een ongelukkig eerste eigen doelpunt van Forson Amankwah zette Swansea City op een 1-0 voorsprong in de 4e minuut van de wedstrijd.

In de tweede helft werd uiteindelijk niet meer gescoord, waardoor de wedstrijd eindigde in een kleine 1-0 overwinning in het voordeel van Swansea City.

LIVE Swansea City - Norwich City 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Swansea City - Norwich City teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

4' Eigen doelpunt Swansea City Eigen doelpunt Forson Amankwah Swansea City 1-0
46' Gele kaart Norwich City Gele kaart voor Marcelino Núñez Norwich City
48' Gele kaart Norwich City Gele kaart voor Kenny McLean Norwich City
53' Gele kaart Swansea City Gele kaart voor Harry Darling Swansea City
58' Wissel Norwich City Wissel Ante Crnac voor Oscar Schwartau Norwich City
67' Gele kaart Norwich City Gele kaart voor Shane Duffy Norwich City
70' Wissel Swansea City Wissel Josh Tymon voor Kyle Naughton Swansea City
71' Wissel Norwich City Wissel Gabriel Forsyth voor Ben Chrisene Norwich City
71' Wissel Swansea City Wissel Florian Bianchini voor Ji-sung Eom Swansea City
72' Wissel Norwich City Wissel José Córdoba voor Forson Amankwah Norwich City
79' Wissel Swansea City Wissel Joe Allen voor Gonçalo Franco Swansea City
79' Wissel Swansea City Wissel Myles Peart-Harris voor Oliver Cooper Swansea City
80' Wissel Norwich City Wissel Liam Gibbs voor Jack Stacey Norwich City
80' Wissel Norwich City Wissel O. Hernández voor Marcelino Núñez Norwich City
80' Wissel Swansea City Wissel Žan Vipotnik voor Liam Cullen Swansea City
88' Gele kaart Swansea City Gele kaart voor Josh Key Swansea City
Video hoogtepunten en samenvatting Swansea City - Norwich City
Opstellingen Swansea City - Norwich City
De opstellingen van Swansea City en Norwich City zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Swansea City gaat aantreden in een 4-4-1-1 formatie en Norwich City zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Swansea City - Norwich City

Swansea City en Norwich City treffen elkaar in de 5e speelronde van de Championship van het seizoen 2024/2025. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter John Busby en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Swansea City en Norwich City in de Championship vond plaats op 27 april 2024 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 12 duels tussen beide ploegen is Swansea City favoriet. De thuisploeg wist 6 keer te winnen, terwijl Norwich City slechts 5 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Swansea City 6
Winst Norwich City 5
Totaal 12

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Swansea City op een 15e positie staat, terwijl we Norwich City terugvinden op de 13e plaats.