Nabeschouwing Cremonese - Cittadella (2-1) (na verlenging) || Coppa Italia 2023/2024

Dinsdag 31 oktober 2023 - 15:00 uur

In de Coppa Italia 2023/2024 neemt Cremonese het dinsdag 31 oktober 2023 om 15:00 uur in eigen huis op tegen Cittadella. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Giovanni Zini in Cremona.

Via de Cremonese - Cittadella live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Cremonese - Cittadella (2-1) (na verlenging)

Het Coppa Italia duel tussen Cremonese en Cittadella is onder leiding van scheidsrechter Paride Tremolada geëindigd in een 2-1 overwinning voor Cremonese. Na afloop van de reguliere speeltijd stonden beide ploegen met een 1-1 stand op gelijke hoogte. Er was daardoor een verlenging noodzakelijk om tot een winnaar te komen. Uiteindelijk was het Cremonese dat in deze verlenging aan het langste eind trok.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 48e minuut door Andrea Bertolacci, waarmee Cremonese met 1-0 de leiding nam. In de 53e minuut kreeg Domenico Frare van Cittadella voor de tweede keer een gele kaart en dus rood te zien. De speler kon voortijdig gaan douchen waardoor Cittadella de resterende minuten met een man minder moest volbrengen. Dit bleek ook direct de ruststand te zijn, want er werd gedurende de eerste 45 minuten verder niet meer gescoord. In de tweede helft maakte Alessio Vita namens Cittadella in de 83e minuut de gelijkmaker, waarmee de spanning weer terug in de wedstrijd was. Aan het einde van de reguliere speeltijd stond er een 1-1 stand op het scorebord, wat betekende dat er een verlenging zou gaan volgen.

In de 117e minuut werd Giovanni Stroppa van Cremonese met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor Cremonese het restant van de wedstrijd met een man minder moest vervolgen. In de 121e was het Cremonese dat op voorsprong kwam te staan na een goal van Massimo Coda.

Aan het einde van de verlenging floot scheidsrechter Paride Tremolada af en was het Cremonese die uiteindelijk de winst binnen wist te slepen dankzij een zwaarbevochten 2-1 overwinning.

LIVE Cremonese - Cittadella 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Cremonese - Cittadella teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

3' Gele kaart Cremonese Gele kaart voor Frank Tsadjout Cremonese
27' Gele kaart Cittadella Gele kaart voor Domenico Frare Cittadella
46' Wissel Cittadella Wissel Alessio Vita voor Federico Giraudo Cittadella
48' Doelpunt Cremonese Doelpunt Andrea Bertolacci met assist van Daniel Ciofani Cremonese 1-0
53' Tweede gele kaart Cittadella Tweede gele kaart voor Domenico Frare Cittadella
56' Wissel Cittadella Wissel Matteo Angeli voor Tommy Maistrello Cittadella
59' Wissel Cremonese Wissel Luca Valzania  voor Michele Collocolo Cremonese
65' Gele kaart Cremonese Gele kaart voor Andrea Bertolacci Cremonese
68' Wissel Cittadella Wissel Simone Branca voor Andrea Danzi Cittadella
68' Wissel Cittadella Wissel Nicholas Saggionetto voor Giuseppe Carriero Cittadella
68' Gele kaart Cittadella Gele kaart voor Edoardo Gorini Cittadella
71' Wissel Cremonese Wissel Paolo Ghiglione voor Nikola Sekulov Cremonese
71' Wissel Cremonese Wissel David Okereke voor Frank Tsadjout Cremonese
71' Wissel Cremonese Wissel Franco Vázquez voor Andrea Bertolacci Cremonese
77' Wissel Cremonese Wissel Luca Ravanelli voor Alessandro Tuia Cremonese
80' Gele kaart Cittadella Gele kaart voor Valerio Mastrantonio Cittadella
80' Wissel Cittadella Wissel Filippo Pittarello voor Valerio Mastrantonio Cittadella
83' Doelpunt Cittadella Doelpunt Alessio Vita Cittadella 1-1
90' Wissel Cittadella Wissel Nicola Pavan voor Stefano Negro Cittadella
105' Wissel Cremonese Wissel Massimo Coda voor Daniel Ciofani Cremonese
116' Gele kaart Cremonese Gele kaart voor Luca Valzania  Cremonese
117' Rode kaart Cremonese Rode kaart voor Giovanni Stroppa Cremonese
121' Doelpunt Cremonese Doelpunt Massimo Coda met assist van David Okereke Cremonese 2-1
123' Gele kaart Cittadella Gele kaart voor Lorenzo Carissoni Cittadella
Video hoogtepunten en samenvatting Cremonese - Cittadella
Opstellingen Cremonese - Cittadella
De opstellingen van Cremonese en Cittadella zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Cremonese gaat aantreden in een 3-1-4-2 formatie en Cittadella zal beginnen in een 4-3-1-2 opstelling.
Formatie 4-3-1-2
Coach Edoardo Gorini
Voorbeschouwing Cremonese - Cittadella

Cremonese en Cittadella spelen tegen elkaar in seizoen 2023/2024 van de Coppa Italia. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Paride Tremolada en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Cremonese en Cittadella in de Coppa Italia vond plaats op 7 augustus 2016 en dat duel eindigde in een overwinning voor Cremonese. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide ploegen is Cremonese favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl Cittadella slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.