Nabeschouwing Salernitana - Spezia (3-3) (5-4 na strafschoppen) || Coppa Italia 2024/2025

Maandag 12 augustus 2024 - 20:45 uur

In de Coppa Italia 2024/2025 neemt Salernitana het maandag 12 augustus 2024 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Spezia. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Arechi in Salerno.

Via de Salernitana - Spezia live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Salernitana - Spezia (3-3) (5-4 na strafschoppen)

Het Coppa Italia duel tussen Salernitana en Spezia is onder leiding van scheidsrechter Daniele Rutella geëindigd in een overwinning voor Salernitana. Er moesten strafschoppen aan te pas komen om een winnaar te bepalen. Na de reguliere speeltijd was de stand 3-3 en ook na verlenging kwam er geen winnaar uit de bus. Uiteindelijk bleek Salernitana het meest scherp tijdens de strafschoppenserie, die door de ploeg met 5-4 gewonnen werd.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 43e minuut door Pietro Candelari, waarmee Spezia met 0-1 de leiding nam. Spezia vergrootte in de 45e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Edoardo Soleri op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 53e minuut wist Salernitana de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via Y. Kallon.

Na 59 minuten werd de voorsprong voor Spezia vergroot nadat Edoardo Soleri de 1-3 wist te scoren. In de 68e minuut werd de stand op 2-3 gezet na een benutte penalty van Salernitana speler B. Dia. Aan het einde van de reguliere speeltijd stond er een 3-3 stand op het scorebord, wat betekende dat er een verlenging zou gaan volgen. Hierna was de extra tijd ten einde. Omdat er ook na de extra tijd geen winnaar aangewezen kon worden, moesten strafschoppen uiteindelijk de beslissing brengen. Uiteindelijk viel dan alsnog de gelijkmaker voor Salernitana. In de 93e minuut was het B. Dia die belangrijk was voor de ploeg door de 3-3 te maken.

Ook de verlenging zorgde uiteindelijk niet voor een winnaar, waardoor er strafschoppen genomen moesten worden. Uiteindelijk resulteerde dit in een 5-4 score in het voordeel van Salernitana, die daarmee de overwinning mocht claimen.

LIVE Salernitana - Spezia 3-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Salernitana - Spezia teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

34' Gele kaart Salernitana Gele kaart voor M. Coulibaly Salernitana
39' Gele kaart Spezia Gele kaart voor Nicolò Bertola Spezia
43' Doelpunt Spezia Doelpunt Pietro Candelari Spezia 0-1
45' Doelpunt Spezia Doelpunt Edoardo Soleri met assist van Pietro Candelari Spezia 0-2
46' Wissel Salernitana Wissel Y. Kallon voor A. Sfait Salernitana
53' Doelpunt Salernitana Doelpunt Y. Kallon met assist van B. Dia Salernitana 1-2
58' Edoardo Soleri Spezia
59' Wissel Salernitana Wissel M. Łęgowski voor G. Maggiore Salernitana
59' Doelpunt Spezia Doelpunt Edoardo Soleri Spezia 1-3
68' Penalty Salernitana Penalty B. Dia Salernitana 2-3
72' Wissel Spezia Wissel Giuseppe Di Serio voor Diego Falcinelli Spezia
72' Wissel Spezia Wissel Ádám Nagy voor Filippo Bandinelli Spezia
74' Wissel Salernitana Wissel D. Bradarić voor L. Njoh Salernitana
74' Wissel Salernitana Wissel S. Nwankwo voor M. Coulibaly Salernitana
78' Wissel Spezia Wissel Salvatore Elia voor Pietro Candelari Spezia
78' Wissel Spezia Wissel Francesco Pio Esposito voor Edoardo Soleri Spezia
81' Wissel Salernitana Wissel J. Braaf voor D. Valencia Salernitana
82' Gele kaart Spezia Gele kaart voor Salvatore Elia Spezia
87' Wissel Spezia Wissel Petko Hristov voor Giuseppe Aurelio Spezia
93' Doelpunt Salernitana Doelpunt B. Dia met assist van F. Daniliuc Salernitana 3-3
1' Penalty gescoord in shootout Spezia Penalty gescoord in shootout Giuseppe Di Serio Spezia 0-1
2' Penalty gescoord in shootout Salernitana Penalty gescoord in shootout B. Dia Salernitana 1-1
3' Penalty gescoord in shootout Spezia Penalty gescoord in shootout Petko Hristov Spezia 1-2
4' Penalty gescoord in shootout Salernitana Penalty gescoord in shootout Y. Kallon Salernitana 2-2
5' Penalty gemist in shootout Spezia Penalty gemist in shootout Ádám Nagy Spezia 2-2
6' Penalty gescoord in shootout Salernitana Penalty gescoord in shootout S. Nwankwo Salernitana 3-2
7' Penalty gescoord in shootout Spezia Penalty gescoord in shootout Salvatore Esposito Spezia 3-3
8' Penalty gescoord in shootout Salernitana Penalty gescoord in shootout D. Bronn Salernitana 4-3
9' Penalty gescoord in shootout Spezia Penalty gescoord in shootout Francesco Pio Esposito Spezia 4-4
10' Penalty gescoord in shootout Salernitana Penalty gescoord in shootout D. Bradarić Salernitana 5-4
Video hoogtepunten en samenvatting Salernitana - Spezia
Opstellingen Salernitana - Spezia
De opstellingen van Salernitana en Spezia zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Salernitana gaat aantreden in een 4-1-4-1 formatie en Spezia zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.
Formatie 4-1-4-1
Coach Giovanni Martusciello
Voorbeschouwing Salernitana - Spezia

Salernitana en Spezia spelen tegen elkaar in seizoen 2024/2025 van de Coppa Italia. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Daniele Rutella en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Salernitana en Spezia in de Coppa Italia vond plaats op 1 december 2015 en dat duel eindigde in een overwinning voor Spezia. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide teams is Spezia favoriet. 1 keer wist de ploeg van Salernitana te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Salernitana. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.