Nabeschouwing Sampdoria - Como (1-1) (4-3 na strafschoppen) || Coppa Italia 2024/2025

Zondag 11 augustus 2024 - 20:45 uur

In de Coppa Italia 2024/2025 neemt Sampdoria het zondag 11 augustus 2024 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Como. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Comunale Luigi Ferraris in Genova.

Via de Sampdoria - Como live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sampdoria - Como (1-1) (4-3 na strafschoppen)

Het Coppa Italia duel tussen Sampdoria en Como is onder leiding van scheidsrechter Giuseppe Collu geëindigd in een overwinning voor Sampdoria. Er moesten strafschoppen aan te pas komen om een winnaar te bepalen. Na de reguliere speeltijd was de stand 1-1 en ook na verlenging kwam er geen winnaar uit de bus. Uiteindelijk bleek Sampdoria het meest scherp tijdens de strafschoppenserie, die door de ploeg met 4-3 gewonnen werd.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 37e minuut door Nikolas Ioannou, waarmee Sampdoria met 1-0 de leiding nam. Como kwam na 44 minuten weer op gelijke hoogte door een goal van Patrick Cutrone, waardoor de stand op 1-1 kwam te staan. Dit bleek ook direct het laatste doelpunt in deze wedstrijd te zijn. Het lukte beide ploegen hierna namelijk niet meer om een winnende treffer te maken. Aan het einde van de reguliere speeltijd stond er een 1-1 stand op het scorebord, wat betekende dat er een verlenging zou gaan volgen. Hierna was de extra tijd ten einde. Omdat er ook na de extra tijd geen winnaar aangewezen kon worden, moesten strafschoppen uiteindelijk de beslissing brengen. In de 97e minuut kreeg Alessio Iovine van Como voor de tweede keer een gele kaart. Dat betekent dat de speler kon vertrekken en Como de wedstrijd met een speler minder moest vervolgen.

Ook de verlenging zorgde uiteindelijk niet voor een winnaar, waardoor er strafschoppen genomen moesten worden. Uiteindelijk resulteerde dit in een 4-3 score in het voordeel van Sampdoria, die daarmee de overwinning mocht claimen.

LIVE Sampdoria - Como 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sampdoria - Como teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

23' Wissel Como Wissel Edoardo Goldaniga voor Raphaël Varane Como
37' Doelpunt Sampdoria Doelpunt Nikolas Ioannou met assist van Massimo Coda Sampdoria 1-0
44' Doelpunt Como Doelpunt Patrick Cutrone met assist van Gabriel Strefezza Como 1-1
61' Wissel Como Wissel Alessandro Gabrielloni voor Andrea Belotti Como
61' Wissel Como Wissel Daniele Baselli voor Luca Mazzitelli  Como
68' Wissel Sampdoria Wissel Simone Giordano voor Nikolas Ioannou Sampdoria
68' Wissel Sampdoria Wissel Gennaro Tutino voor Fabio Borini Sampdoria
71' Gele kaart Como Gele kaart voor Lucas Da Cunha Como
76' Wissel Sampdoria Wissel Leonardo Benedetti voor Ebenezer Akinsanmiro Sampdoria
76' Wissel Sampdoria Wissel Ronaldo Vieira voor Alessandro Bellemo Sampdoria
78' Wissel Como Wissel Simone Verdi voor Patrick Cutrone Como
78' Wissel Como Wissel Marco Sala voor Alberto Moreno Como
82' Wissel Sampdoria Wissel Melle Meulensteen voor Gerard Yepes Sampdoria
91' Gele kaart Como Gele kaart voor Simone Verdi Como
91' Gele kaart Como Gele kaart voor Alessio Iovine Como
97' Tweede gele kaart Como Tweede gele kaart voor Alessio Iovine Como
1' Penalty gescoord in shootout Como Penalty gescoord in shootout Lucas Da Cunha Como 0-1
2' Penalty gescoord in shootout Sampdoria Penalty gescoord in shootout Ronaldo Vieira Sampdoria 1-1
3' Penalty gemist in shootout Como Penalty gemist in shootout Simone Verdi Como 1-1
4' Penalty gescoord in shootout Sampdoria Penalty gescoord in shootout Leonardo Benedetti Sampdoria 2-1
5' Penalty gemist in shootout Como Penalty gemist in shootout Matthias Braunöder Como 2-1
6' Penalty gemist in shootout Sampdoria Penalty gemist in shootout Melle Meulensteen Sampdoria 2-1
7' Penalty gescoord in shootout Como Penalty gescoord in shootout Daniele Baselli Como 2-2
8' Penalty gescoord in shootout Sampdoria Penalty gescoord in shootout Massimo Coda Sampdoria 3-2
9' Penalty gescoord in shootout Como Penalty gescoord in shootout Gabriel Strefezza Como 3-3
10' Penalty gescoord in shootout Sampdoria Penalty gescoord in shootout Gennaro Tutino Sampdoria 4-3
Video hoogtepunten en samenvatting Sampdoria - Como
Opstellingen Sampdoria - Como
De opstellingen van Sampdoria en Como zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Sampdoria gaat aantreden in een 3-4-1-2 formatie en Como zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Sampdoria - Como

Sampdoria en Como spelen tegen elkaar in seizoen 2024/2025 van de Coppa Italia. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Giuseppe Collu en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Sampdoria en Como in de Coppa Italia vond plaats op 24 augustus 2014 en dat duel eindigde in een overwinning voor Sampdoria. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide ploegen is Sampdoria favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl Como slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.