Nabeschouwing Excelsior - Jong AZ (4-2) || Eerste Divisie 2024/2025

Vrijdag 27 september 2024 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2024/2025 neemt Excelsior het vrijdag 27 september 2024 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Jong AZ. De wedstrijd wordt gespeeld in Van Donge & De Roo Stadion in Rotterdam.

Via de Excelsior - Jong AZ live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Excelsior - Jong AZ (4-2)

Het Eerste Divisie duel tussen Excelsior en Jong AZ is onder leiding van scheidsrechter Richard Martens geëindigd in een 4-2 overwinning voor Excelsior. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 6e minuut door Kees Smit, waarmee Jong AZ met 0-1 de leiding nam. Jong AZ vergrootte in de 11e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Ro-Zangelo Daal op een 0-2 voorsprong kwam te staan. Door een benutte penalty kwam Excelsior vervolgens op 1-2. Het was Richie Omorowa die vanaf 11 meter wist te scoren in de 19e minuut.

Na 65 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat Noah Naujoks de 2-2 maakte voor Excelsior. Excelsior leek geen genoegen te nemen met een gelijkspel en kwam na 76 minuten op voorsprong na een goal van Derensili Sanches Fernandes: 3-2. In de 94e minuut werd de stand op 4-2 gezet na een benutte penalty van Excelsior speler Derensili Sanches Fernandes.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Richard Martens bij een 4-2 eindstand in het voordeel van Excelsior.

LIVE Excelsior - Jong AZ 4-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Excelsior - Jong AZ teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

6' Doelpunt Jong AZ Doelpunt Kees Smit met assist van Elijah Dijkstra Jong AZ 0-1
11' Doelpunt Jong AZ Doelpunt Ro-Zangelo Daal met assist van Kees Smit Jong AZ 0-2
16' Gele kaart Jong AZ Gele kaart voor Daniel Deen Jong AZ
19' Penalty Excelsior Penalty Richie Omorowa Excelsior 1-2
21' Gele kaart Excelsior Gele kaart voor Casper Widell Excelsior
26' Gele kaart Excelsior Gele kaart voor Ilias Bronkhorst Excelsior
46' Gele kaart Jong AZ Gele kaart voor Jeremiah Esajas Jong AZ
46' Wissel Excelsior Wissel Siem de Moes voor Arthur Zagre Excelsior
56' Wissel Jong AZ Wissel Sem Dekkers voor Jeremiah Esajas Jong AZ
65' Doelpunt Excelsior Doelpunt Noah Naujoks met assist van Django Warmerdam Excelsior 2-2
66' Wissel Jong AZ Wissel Joeri Oud voor Misha Engel Jong AZ
71' Wissel Excelsior Wissel Zach Booth voor Jacky Donkor Excelsior
71' Wissel Excelsior Wissel Derensili Sanches Fernandes voor Seydou Fini Excelsior
76' Doelpunt Excelsior Doelpunt Derensili Sanches Fernandes Excelsior 3-2
77' Wissel Jong AZ Wissel Kasper Boogaard voor Job Kalisvaart Jong AZ
77' Wissel Jong AZ Wissel Anthony Smits voor Lequincio Zeefuik Jong AZ
78' Gele kaart Excelsior Gele kaart voor Noah Naujoks Excelsior
85' Wissel Excelsior Wissel Jerolldino Armantrading voor Richie Omorowa Excelsior
91' Gele kaart Jong AZ Gele kaart voor Kees Smit Jong AZ
94' Penalty Excelsior Penalty Derensili Sanches Fernandes Excelsior 4-2
Video hoogtepunten en samenvatting Excelsior - Jong AZ
Opstellingen Excelsior - Jong AZ
De opstellingen van Excelsior en Jong AZ zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Excelsior gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Jong AZ zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Ruben den Uil
Coach Leeroy Echteld
Voorbeschouwing Excelsior - Jong AZ

Excelsior en Jong AZ treffen elkaar in de 8e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2024/2025. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Richard Martens en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Excelsior en Jong AZ in de Eerste Divisie vond plaats op 22 april 2022 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 6 duels tussen beide ploegen is Excelsior favoriet. De thuisploeg wist 3 keer te winnen, terwijl Jong AZ slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Excelsior 3
Winst Jong AZ 1
Totaal 6

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Excelsior op een 2e positie staat, terwijl we Jong AZ terugvinden op de 8e plaats.