Nabeschouwing FC Emmen - Vitesse (3-3) || Eerste Divisie 2024/2025

Maandag 16 september 2024 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2024/2025 neemt FC Emmen het maandag 16 september 2024 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Vitesse. De wedstrijd wordt gespeeld in De Oude Meerdijk in Emmen.

Via de FC Emmen - Vitesse live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Emmen - Vitesse (3-3)

De Eerste Divisie 2024/2025 wedstrijd tussen FC Emmen en Vitesse geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 1-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 3-3 eindstand.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 30e minuut door Fridolin Wagner, waarmee FC Emmen met 1-0 de leiding nam. Vitesse kwam in de 44e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Miliano Jonathans, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 51e minuut zette Kelian Nsona zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee FC Emmen de leiding in de wedstrijd nam.

Na 60 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat Marcus Steffen de 2-2 maakte voor Vitesse. FC Emmen leek geen genoegen te nemen met een gelijkspel en kwam na 69 minuten op voorsprong na een goal van Franck Evina: 3-2. In de blessuretijd van de wedstrijd viel dan toch nog de gelijkmaker voor Vitesse. Het was Giovanni Büttner die in de 90e minuut het belangrijke doelpunt maakte, waarmee de stand weer gelijk werd: 3-3.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Alex Bos bij een 3-3 eindstand waardoor beide teams één punt overhouden aan het duel.

LIVE FC Emmen - Vitesse 3-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Emmen - Vitesse teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

30' Doelpunt FC Emmen Doelpunt Fridolin Wagner met assist van Kelian Nsona FC Emmen 1-0
44' Doelpunt Vitesse Doelpunt Miliano Jonathans met assist van Gyan de Regt Vitesse 1-1
45' Gele kaart Vitesse Gele kaart voor Miliano Jonathans Vitesse
47' Gele kaart Vitesse Gele kaart voor Gyan de Regt Vitesse
47' Gele kaart FC Emmen Gele kaart voor Faris Hammouti FC Emmen
47' Gele kaart Vitesse Gele kaart voor Giovanni van Zwam Vitesse
46' Wissel Vitesse Wissel Tomislav Gudelj voor Andy Visser Vitesse
46' Wissel Vitesse Wissel Mathijs Tielemans voor Irakli Yegoian Vitesse
51' Doelpunt FC Emmen Doelpunt Kelian Nsona met assist van Jalen Hawkins FC Emmen 2-1
56' Wissel FC Emmen Wissel Julius Kade voor Michael Martin FC Emmen
56' Gele kaart FC Emmen Gele kaart voor Fridolin Wagner FC Emmen
56' Wissel Vitesse Wissel Giovanni Büttner voor Mees Kreekels Vitesse
56' Wissel Vitesse Wissel Enzo Cornelisse voor Jim Koller Vitesse
56' Wissel FC Emmen Wissel Franck Evina voor Agon Sadiku FC Emmen
60' Doelpunt Vitesse Doelpunt Marcus Steffen met assist van Mathijs Tielemans Vitesse 2-2
69' Doelpunt FC Emmen Doelpunt Franck Evina met assist van Jalen Hawkins FC Emmen 3-2
70' Gele kaart Vitesse Gele kaart voor Marcus Steffen Vitesse
72' Gele kaart Vitesse Gele kaart voor Alexander Büttner Vitesse
74' Wissel FC Emmen Wissel Tim Geypens voor Jalen Hawkins FC Emmen
75' Wissel FC Emmen Wissel Freddy Quispel voor Fridolin Wagner FC Emmen
76' Wissel Vitesse Wissel Dillon Hoogerwerf voor Marcus Steffen Vitesse
86' Wissel FC Emmen Wissel Jorginho Soares voor Kelian Nsona FC Emmen
90' Doelpunt Vitesse Doelpunt Giovanni Büttner met assist van Dillon Hoogerwerf Vitesse 3-3
92' Gele kaart FC Emmen Gele kaart voor Julius Kade FC Emmen
Video hoogtepunten en samenvatting FC Emmen - Vitesse
Opstellingen FC Emmen - Vitesse
De opstellingen van FC Emmen en Vitesse zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Emmen gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Vitesse zal beginnen in een 4-1-4-1 opstelling.
Coach Robin Peter
Formatie 4-1-4-1
Coach John van den Brom
Voorbeschouwing FC Emmen - Vitesse

FC Emmen en Vitesse treffen elkaar in de 5e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2024/2025. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Alex Bos en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat FC Emmen en Vitesse elkaar treffen in de Eerste Divisie.

Winst FC Emmen 0
Winst Vitesse 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel FC Emmen op een 12e positie staat, terwijl we Vitesse terugvinden op de 8e plaats.