Nabeschouwing Slovenië - Kazachstan (2-1) || EK Kwalificatie 2024

Maandag 20 november 2023 - 20:45 uur

In de EK Kwalificatie 2024 neemt Slovenië het maandag 20 november 2023 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Kazachstan. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion Stožice in Ljubljana.

Via de Slovenië - Kazachstan live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Slovenië - Kazachstan (2-1)

Het EK Kwalificatie duel tussen Slovenië en Kazachstan is onder leiding van scheidsrechter Szymon Marciniak geëindigd in een 2-1 overwinning voor Slovenië. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 41 minuten. Benjamin Sesko maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Slovenia vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. Kazakhstan kwam in de 48e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Ramazan Orazov, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 86e minuut zette Benjamin Verbic  zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Slovenia de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Szymon Marciniak, waardoor Slovenië een 2-1 overwinning boekte in deze bekerwedstrijd.

LIVE Slovenië - Kazachstan 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Slovenië - Kazachstan teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

39' Petar Stojanovic Slovenia
40' Gele kaart Kazakhstan Gele kaart voor Yan Vorogovskiy Kazakhstan
41' Penalty Slovenia Penalty Benjamin Sesko Slovenia 1-0
48' Doelpunt Kazakhstan Doelpunt Ramazan Orazov met assist van Maksim Samorodov Kazakhstan 1-1
61' Gele kaart Kazakhstan Gele kaart voor Islambek Kuat Kazakhstan
64' Wissel Kazakhstan Wissel Arman Kenesov voor Islambek Kuat Kazakhstan
72' Wissel Slovenia Wissel Benjamin Verbic  voor Jan Mlakar Slovenia
79' Gele kaart Kazakhstan Gele kaart voor Sergey Maliy Kazakhstan
81' Wissel Kazakhstan Wissel Ivan Sviridov voor Islam Chesnokov Kazakhstan
82' Wissel Kazakhstan Wissel Erkin Tapalov voor Abzal Beysebekov  Kazakhstan
86' Doelpunt Slovenia Doelpunt Benjamin Verbic  met assist van Petar Stojanovic Slovenia 2-1
86' Gele kaart Slovenia Gele kaart voor Benjamin Verbic  Slovenia
87' Wissel Slovenia Wissel Vanja Drkusic voor Erik Janza Slovenia
87' Wissel Slovenia Wissel Jasmin Kurtic voor Andraz Sporar Slovenia
90' Gele kaart Kazakhstan Gele kaart voor Nuraly Alip Kazakhstan
92' Wissel Kazakhstan Wissel Abat Aymbetov voor Maksim Samorodov Kazakhstan
92' Wissel Slovenia Wissel Jon Gorenc Stankovic voor Petar Stojanovic Slovenia
Video hoogtepunten en samenvatting Slovenië - Kazachstan
Opstellingen Slovenië - Kazachstan
De opstellingen van Slovenië en Kazachstan zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Slovenië gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Kazachstan zal beginnen in een 5-4-1 opstelling.