Nabeschouwing De Graafschap - ADO Den Haag (2-3) || Eredivisie Nacompetitie 2023/2024

Dinsdag 14 mei 2024 - 21:00 uur

In de Eredivisie Nacompetitie 2023/2024 neemt De Graafschap het dinsdag 14 mei 2024 om 21:00 uur in eigen huis op tegen ADO Den Haag. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion De Vijverberg in Doetinchem.

Via de De Graafschap - ADO Den Haag live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing De Graafschap - ADO Den Haag (2-3)

Het Eredivisie Nacompetitie duel tussen De Graafschap en ADO Den Haag is onder leiding van scheidsrechter Marc Nagtegaal geëindigd in een 2-3 overwinning voor ADO Den Haag. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 13e minuut door Alexander Büttner, waarmee De Graafschap met 1-0 de leiding nam. ADO Den Haag kwam in de 30e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Amir Absalem, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 58e minuut zette Daryl van Mieghem zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee ADO Den Haag de leiding in de wedstrijd nam.

Na 66 minuten werd de voorsprong voor ADO Den Haag vergroot nadat Alex Schalk de 1-3 wist te scoren. In de 97e minuut werd de stand op 2-3 gezet na een benutte penalty van De Graafschap speler Jeffry Fortes.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Marc Nagtegaal bij een 2-3 eindstand in het voordeel van ADO Den Haag.

LIVE De Graafschap - ADO Den Haag 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd De Graafschap - ADO Den Haag teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

13' Doelpunt De Graafschap Doelpunt Alexander Büttner De Graafschap 1-0
27' Gele kaart ADO Den Haag Gele kaart voor Matteo Waem ADO Den Haag
30' Doelpunt ADO Den Haag Doelpunt Amir Absalem met assist van Jari Vlak ADO Den Haag 1-1
58' Doelpunt ADO Den Haag Doelpunt Daryl van Mieghem ADO Den Haag 1-2
60' Wissel De Graafschap Wissel Devin Haen  voor Ralf Seuntjens De Graafschap
60' Wissel De Graafschap Wissel Rio Hillen voor Joran Hardeman De Graafschap
66' Doelpunt ADO Den Haag Doelpunt Alex Schalk met assist van Henk Veerman ADO Den Haag 1-3
74' Wissel De Graafschap Wissel Tristan van Gilst voor Basar Önal De Graafschap
74' Wissel De Graafschap Wissel Mimoun Mahi voor Lion Kaak De Graafschap
74' Wissel De Graafschap Wissel D. Flakus Bosilj voor Alexander Büttner De Graafschap
78' Wissel ADO Den Haag Wissel Finn de Bruin voor Lasse Vigen ADO Den Haag
83' Wissel ADO Den Haag Wissel J. van der Sande voor Daryl van Mieghem ADO Den Haag
97' Penalty De Graafschap Penalty Jeffry Fortes De Graafschap 2-3
96' Gele kaart ADO Den Haag Gele kaart voor Silvinho Esajas ADO Den Haag
98' Wissel ADO Den Haag Wissel Malik Sellouki voor Alex Schalk ADO Den Haag
Video hoogtepunten en samenvatting De Graafschap - ADO Den Haag
Opstellingen De Graafschap - ADO Den Haag
De opstellingen van De Graafschap en ADO Den Haag zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat De Graafschap gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en ADO Den Haag zal beginnen in een 5-3-2 opstelling.