Nabeschouwing NAC Breda - Excelsior (6-2) || Eredivisie Nacompetitie 2023/2024

Dinsdag 28 mei 2024 - 20:00 uur

In de Eredivisie Nacompetitie 2023/2024 neemt NAC Breda het dinsdag 28 mei 2024 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Excelsior. De wedstrijd wordt gespeeld in Rat Verlegh Stadion in Breda.

Via de NAC Breda - Excelsior live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing NAC Breda - Excelsior (6-2)

Het Eredivisie Nacompetitie duel tussen NAC Breda en Excelsior is onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler geëindigd in een 6-2 overwinning voor NAC Breda. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 3-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 6-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 12e minuut door A. Omgba, waarmee NAC Breda met 1-0 de leiding nam. Excelsior kwam in de 25e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Lance Duijvestijn, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 38e minuut moest Excelsior verder met een man minder nadat Lance Duijvestijn een rode kaart had gekregen.

D. Janošek zette NAC Breda even later op 2-1 nadat hij een door scheidsrechter Dennis Higler toegekende penalty wist te benutten. Na 42 minuten werd de voorsprong voor NAC Breda vergroot nadat J. Van den Bergh de 3-1 wist te scoren. In de 51e minuut werd de stand op 3-2 gezet na een benutte penalty van Excelsior speler Troy Parrott . Na 72 minuten kon Arthur Zagré van Excelsior vertrekken nadat deze voor de tweede keer in de wedstrijd een gele kaart ontving. Even later in de 74e minuut werd opnieuw gescoord. Dit keer was het M. Koscelník van NAC Breda die tekende voor de 4-2. Ook daarna bleef er maar gescoord worden, want na 78 minuten viel alweer de 5-2. Dit keer was het E. Ómarsson die scoorde namens NAC Breda.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Dennis Higler en eindigde de wedstrijd dus met een 6-2 stand in het voordeel van NAC Breda.

LIVE NAC Breda - Excelsior 6-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd NAC Breda - Excelsior teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

12' Doelpunt NAC Breda Doelpunt A. Omgba met assist van F. Oldrup Jensen NAC Breda 1-0
15' Gele kaart Excelsior Gele kaart voor Arthur Zagré Excelsior
17' Gele kaart NAC Breda Gele kaart voor B. Lucassen NAC Breda
25' Doelpunt Excelsior Doelpunt Lance Duijvestijn met assist van Lazaros Lamprou Excelsior 1-1
38' Rode kaart Excelsior Rode kaart voor Lance Duijvestijn Excelsior
38' S. Haugen NAC Breda
39' Penalty NAC Breda Penalty D. Janošek NAC Breda 2-1
42' Doelpunt NAC Breda Doelpunt J. Van den Bergh NAC Breda 3-1
49' Gele kaart NAC Breda Gele kaart voor P. van de Merbel NAC Breda
51' Penalty Excelsior Penalty Troy Parrott  Excelsior 3-2
46' Wissel NAC Breda Wissel M. Koscelník voor B. Lucassen NAC Breda
52' Gele kaart NAC Breda Gele kaart voor C. Staring NAC Breda
67' Wissel NAC Breda Wissel M. Garbett voor F. Oldrup Jensen NAC Breda
67' Wissel NAC Breda Wissel E. Ómarsson voor R. Kuijpers NAC Breda
68' Wissel NAC Breda Wissel Manel Royo voor B. Kemper NAC Breda
72' Tweede gele kaart Excelsior Tweede gele kaart voor Arthur Zagré Excelsior
73' Wissel Excelsior Wissel C. Sandra voor Couhaib Driouech Excelsior
74' Doelpunt NAC Breda Doelpunt M. Koscelník NAC Breda 4-2
75' Wissel Excelsior Wissel Siem de Moes voor Lazaros Lamprou Excelsior
78' Doelpunt NAC Breda Doelpunt E. Ómarsson met assist van J. Van den Bergh NAC Breda 5-2
82' Wissel Excelsior Wissel Sven Nieuwpoort voor Troy Parrott  Excelsior
88' Wissel NAC Breda Wissel T. Boere voor A. Omgba NAC Breda
94' Doelpunt NAC Breda Doelpunt E. Ómarsson met assist van M. Garbett NAC Breda 6-2
Video hoogtepunten en samenvatting NAC Breda - Excelsior
Opstellingen NAC Breda - Excelsior
De opstellingen van NAC Breda en Excelsior zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat NAC Breda gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Excelsior zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Jean-Paul van Gastel
Coach Marinus Dijkhuizen
Voorbeschouwing NAC Breda - Excelsior

NAC Breda en Excelsior treffen elkaar in de e speelronde van de Eredivisie Nacompetitie van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Dennis Higler en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat NAC Breda en Excelsior elkaar treffen in de Eredivisie Nacompetitie.