Nabeschouwing NAC Breda - Roda JC (3-1) || Eredivisie Nacompetitie 2023/2024

Maandag 13 mei 2024 - 20:00 uur

In de Eredivisie Nacompetitie 2023/2024 neemt NAC Breda het maandag 13 mei 2024 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Roda JC. De wedstrijd wordt gespeeld in Rat Verlegh Stadion in Breda.

Via de NAC Breda - Roda JC live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing NAC Breda - Roda JC (3-1)

Het Eredivisie Nacompetitie duel tussen NAC Breda en Roda JC is onder leiding van scheidsrechter Ingmar Oostrom geëindigd in een 3-1 overwinning voor NAC Breda. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 16e minuut door S. Haugen, waarmee NAC Breda met 1-0 de leiding nam. Een penalty zorgde er later in de 56e minuut voor dat NAC Breda via D. Janošek op 2-0 kwam te staan. In de 58e minuut volgde een derde treffer van NAC Breda, waarmee D. Janošek zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Na 87 minuten deed Brian Koglin  iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van Roda JC Kerkrade werd verkleind tot 3-1. Hiermee kon een nederlaag voor Roda JC Kerkrade echter niet meer worden voorkomen, want de ploeg wist hierna niet opnieuw tot scoren te komen.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor NAC Breda.

LIVE NAC Breda - Roda JC 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd NAC Breda - Roda JC teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

16' Doelpunt NAC Breda Doelpunt S. Haugen met assist van R. Kuijpers NAC Breda 1-0
46' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel Orhan Džepar voor Rodney Kongolo  Roda JC Kerkrade
46' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel Arjen van der Heide voor Walid Ould-Chikh Roda JC Kerkrade
55' Gele kaart Roda JC Kerkrade Gele kaart voor C. Raatsie Roda JC Kerkrade
56' Penalty NAC Breda Penalty D. Janošek NAC Breda 2-0
58' Doelpunt NAC Breda Doelpunt D. Janošek NAC Breda 3-0
61' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel Wesley Spieringhs voor Lucas Beerten Roda JC Kerkrade
61' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel E. Peña Zauner voor Lennerd Daneels Roda JC Kerkrade
65' Gele kaart Roda JC Kerkrade Gele kaart voor Matisse Didden Roda JC Kerkrade
65' Gele kaart Roda JC Kerkrade Gele kaart voor E. Peña Zauner Roda JC Kerkrade
67' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel Maximilian Schmid voor Matisse Didden Roda JC Kerkrade
70' Wissel NAC Breda Wissel M. Koscelník voor R. Kuijpers NAC Breda
78' Wissel NAC Breda Wissel M. Garbett voor F. Oldrup Jensen NAC Breda
78' Wissel NAC Breda Wissel Manel Royo voor B. Kemper NAC Breda
86' Gele kaart NAC Breda Gele kaart voor J. Van den Bergh NAC Breda
87' Doelpunt Roda JC Kerkrade Doelpunt Brian Koglin  Roda JC Kerkrade 3-1
88' Wissel NAC Breda Wissel E. Ómarsson voor D. Janošek NAC Breda
88' Wissel NAC Breda Wissel C. Valerius voor S. Haugen NAC Breda
Video hoogtepunten en samenvatting NAC Breda - Roda JC
Opstellingen NAC Breda - Roda JC
De opstellingen van NAC Breda en Roda JC zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat NAC Breda gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Roda JC zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Jean-Paul van Gastel
Coach Bas Sibum
Voorbeschouwing NAC Breda - Roda JC

NAC Breda en Roda JC treffen elkaar in de e speelronde van de Eredivisie Nacompetitie van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Ingmar Oostrom en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen NAC Breda en Roda JC in de Eredivisie Nacompetitie vond plaats op 31 mei 2015 en dat duel eindigde in een overwinning voor Roda JC. Op basis van de afgelopen 2 duels belooft het een spannende wedstrijd te worden, aangezien zowel NAC Breda als Roda JC wisten 1 keer van elkaar te winnen. Een confrontatie tussen beide teams eindigde 0 keer in een gelijkspel.