Nabeschouwing Telstar W - Ajax (2-5) || Eredivisie Vrouwen 2023/2024

Zaterdag 3 februari 2024 - 16:30 uur

In de Eredivisie Vrouwen 2023/2024 neemt Telstar W het zaterdag 3 februari 2024 om 16:30 uur in eigen huis op tegen Ajax. De wedstrijd wordt gespeeld in Rabobank IJmond Stadion in Velsen.

Via de Telstar W - Ajax live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Telstar W - Ajax (2-5)

Het Eredivisie Vrouwen duel tussen Telstar W en Ajax is onder leiding van scheidsrechter Stefan van Westing geëindigd in een 2-5 overwinning voor Ajax. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-4 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-5 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 21e minuut door Danique Tolhoek, waarmee Ajax W met 0-1 de leiding nam. Ajax W vergrootte in de 27e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Quinty Sabajo op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 33e minuut volgde een derde treffer van Ajax W, waarmee Danique Noordman zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette.

Ook na de derde treffer nam Ajax W geen gas terug, waardoor in de 39e minuut de 0-4 volgde die op naam kwam van Lotte Keukelaar. Na 49 minuten wist Telstar W eindelijk iets terug te doen. Via een doelpunt van Carolina Wolters bracht het de achterstand terug tot 1-4. In de 50e minuut was het Isa Gomez van Telstar W wiens naam op het scorebord kwam te staan, nadat deze de 2-4 scoorde. Namens Ajax W mocht Bente Jansen in de 63e minuut het laatste doelpunt van de wedstrijd maken, die daarmee tekende voor de eindstand: 2-5. Een penalty voor Ajax W in de 63e minuut had opnieuw een goal moeten betekenen, maar doordat Bente Jansen de strafschop miste bleef de score onveranderd.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Stefan van Westing en eindigde de wedstrijd dus met een 2-5 stand in het voordeel van Ajax.

LIVE Telstar W - Ajax 2-5

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Telstar W - Ajax teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

18' Wissel Telstar W Wissel Kim Remijnse voor Felice Hermans Telstar W
21' Doelpunt Ajax W Doelpunt Danique Tolhoek met assist van Bente Jansen Ajax W 0-1
27' Doelpunt Ajax W Doelpunt Quinty Sabajo met assist van Lotte Keukelaar Ajax W 0-2
33' Doelpunt Ajax W Doelpunt Danique Noordman met assist van Lotte Keukelaar Ajax W 0-3
39' Doelpunt Ajax W Doelpunt Lotte Keukelaar met assist van Danique Tolhoek Ajax W 0-4
46' Wissel Ajax W Wissel Kay-Lee de Sanders voor Sherida Spitse Ajax W
46' Wissel Ajax W Wissel Lily Isabella Yohannes voor Rosa van Gool Ajax W
49' Doelpunt Telstar W Doelpunt Carolina Wolters Telstar W 1-4
50' Doelpunt Telstar W Doelpunt Isa Gomez Telstar W 2-4
57' Wissel Ajax W Wissel Isabelle Hoekstra voor Lotte Keukelaar Ajax W
57' Wissel Telstar W Wissel Mila Lagcher voor Carolina Wolters Telstar W
63' Doelpunt Ajax W Doelpunt Bente Jansen Ajax W 2-5
63' Penalty gemist Ajax W Penalty gemist Bente Jansen Ajax W
64' Wissel Telstar W Wissel Elise Meijerink voor Isa Gomez Telstar W
66' Wissel Ajax W Wissel Jonna van de Velde voor Quinty Sabajo Ajax W
Video hoogtepunten en samenvatting Telstar W - Ajax
Opstellingen Telstar W - Ajax
De opstellingen van Telstar W en Ajax zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Voorbeschouwing Telstar W - Ajax

Telstar W en Ajax treffen elkaar in de 14e speelronde van de Eredivisie Vrouwen van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Stefan van Westing en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Telstar W en Ajax in de Eredivisie Vrouwen vond plaats op 1 oktober 2023 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 3 duels tussen beide teams is Ajax favoriet. 2 keer wist de ploeg van Telstar W te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Telstar W. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Telstar W 0
Winst Ajax 2
Totaal 3

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Telstar W op een 11e positie staat, terwijl we Ajax terugvinden op de 2e plaats.