Nabeschouwing Ajax - Go Ahead Eagles (1-1) || Eredivisie 2023/2024

Donderdag 4 april 2024 - 21:00 uur

In de Eredivisie 2023/2024 neemt Ajax het donderdag 4 april 2024 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Go Ahead Eagles. De wedstrijd wordt gespeeld in Johan Cruijff Arena in Amsterdam.

Via de Ajax - Go Ahead Eagles live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Ajax - Go Ahead Eagles (1-1)

De Eredivisie 2023/2024 wedstrijd tussen Ajax en Go Ahead Eagles geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 1-0 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 1-1 eindstand.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 24e minuut door A. Gaaei, waarmee Ajax met 1-0 de leiding nam. Lange tijd leek het erop dat Go Ahead Eagles het duel zou gaan verliezen, tot laat in de wedstrijd. In de 92e minuut was het namelijk Bas Kuipers  die toch nog de gelijkmaker wist te maken en de stand hiermee op 1-1 zette.

Kort daarna floot de arbiter voor de laatste maal af, waarmee de wedstrijd zonder winnaar eindigde. Beide ploegen zullen zodoende genoegen moeten nemen met een 1-1 einduitslag.

LIVE Ajax - Go Ahead Eagles 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Ajax - Go Ahead Eagles teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

24' Doelpunt Ajax Doelpunt A. Gaaei met assist van M. Godts Ajax 1-0
57' Gele kaart Ajax Gele kaart voor J. Hato Ajax
60' Wissel Ajax Wissel Kian Fitz-Jim voor M. Godts Ajax
68' Wissel Go Ahead Eagles Wissel Jamal Amofa voor Gerrit Nauber Go Ahead Eagles
68' Wissel Go Ahead Eagles Wissel Victor Edvardsen voor Bobby Adekanye Go Ahead Eagles
68' Wissel Go Ahead Eagles Wissel Finn Stokkers voor Enric Llansana Go Ahead Eagles
68' Wissel Go Ahead Eagles Wissel Søren Tengstedt voor Evert Linthorst Go Ahead Eagles
77' Wissel Ajax Wissel J. Rijkhoff voor Steven Bergwijn  Ajax
77' Wissel Ajax Wissel Carlos Forbs voor Kristian Hlynsson Ajax
77' Wissel Ajax Wissel S. Vos voor S. Mannsverk Ajax
82' Wissel Go Ahead Eagles Wissel J. Breum voor Thibo Baeten Go Ahead Eagles
89' Wissel Ajax Wissel T. Gooijer voor A. Gaaei Ajax
92' Doelpunt Go Ahead Eagles Doelpunt Bas Kuipers  met assist van Finn Stokkers Go Ahead Eagles 1-1
Video hoogtepunten en samenvatting Ajax - Go Ahead Eagles
Opstellingen Ajax - Go Ahead Eagles
De opstellingen van Ajax en Go Ahead Eagles zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Ajax gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Go Ahead Eagles zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Ajax - Go Ahead Eagles

Ajax en Go Ahead Eagles treffen elkaar in de 28e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Marc Nagtegaal en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Ajax en Go Ahead Eagles in de Eredivisie vond plaats op 14 januari 2024 en dat duel eindigde in een overwinning voor Ajax. Op basis van de afgelopen 11 duels tussen beide ploegen is Ajax favoriet. De thuisploeg wist 7 keer te winnen, terwijl Go Ahead Eagles slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Ajax 7
Winst Go Ahead Eagles 1
Totaal 11

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Ajax op een 5e positie staat, terwijl we Go Ahead Eagles terugvinden op de 7e plaats.