Nabeschouwing FC Twente - FC Volendam (7-2) || Eredivisie 2023/2024

Zondag 12 mei 2024 - 14:30 uur

In de Eredivisie 2023/2024 neemt FC Twente het zondag 12 mei 2024 om 14:30 uur in eigen huis op tegen FC Volendam. De wedstrijd wordt gespeeld in De Grolsch Veste in Enschede.

Via de FC Twente - FC Volendam live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Twente - FC Volendam (7-2)

Het Eredivisie duel tussen FC Twente en FC Volendam is onder leiding van scheidsrechter Allard Lindhout geëindigd in een 7-2 overwinning voor FC Twente. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 5-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 7-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. FC Volendam kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 4e minuut, dankzij een goal van Damon Mirani. FC Twente kwam in de 9e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Ricky van Wolfswinkel, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 21e minuut zette Damon Mirani zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee FC Volendam de leiding in de wedstrijd nam.

Na 23 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat Naci Ünüvar de 2-2 maakte voor FC Twente. FC Twente leek geen genoegen te nemen met een gelijkspel en kwam na 37 minuten op voorsprong na een goal van Robin Pröpper : 3-2. In de 40e minuut was het Y. Regeer van FC Twente wiens naam op het scorebord kwam te staan, nadat deze de 4-2 scoorde. Het volgende doelpunt van FC Twente viel in de 43e minuut en betekende de 5-2. Het doelpunt kwam op naam van Sem Steijn. In de 69e minuut werd opnieuw gescoord, ditmaal door Sem Steijn van FC Twente die daarmee tekende voor de 6-2. In de 73e minuut kwam het doelpuntenfestijn met een laatste goal ten einde. Namens FC Twente had Sem Steijn het laatste woord door de 7-2 eindstand op het bord te zetten.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Allard Lindhout en eindigde de wedstrijd dus met een 7-2 stand in het voordeel van FC Twente.

LIVE FC Twente - FC Volendam 7-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Twente - FC Volendam teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

4' Doelpunt FC Volendam Doelpunt Damon Mirani met assist van Robert Mühren FC Volendam 0-1
8' Gele kaart FC Volendam Gele kaart voor Luke Le Roux  FC Volendam
9' Doelpunt FC Twente Doelpunt Ricky van Wolfswinkel met assist van D. Rots FC Twente 1-1
16' Sem Steijn FC Twente
21' Doelpunt FC Volendam Doelpunt Damon Mirani met assist van Achraf Douiri FC Volendam 1-2
23' Doelpunt FC Twente Doelpunt Naci Ünüvar met assist van Sem Steijn FC Twente 2-2
37' Doelpunt FC Twente Doelpunt Robin Pröpper  met assist van Gijs Smal FC Twente 3-2
40' Doelpunt FC Twente Doelpunt Y. Regeer FC Twente 4-2
43' Doelpunt FC Twente Doelpunt Sem Steijn met assist van Ricky van Wolfswinkel FC Twente 5-2
46' Wissel FC Volendam Wissel J. Flint voor Xavier Mbuyamba   FC Volendam
46' Wissel FC Volendam Wissel Calvin Twigt  voor M. de Haan FC Volendam
57' Wissel FC Twente Wissel Mitchell van Bergen voor D. Rots FC Twente
57' Wissel FC Twente Wissel Anass Salah-Eddine voor Naci Ünüvar FC Twente
66' Wissel FC Twente Wissel Myron Boadu voor Mathias Kjølø FC Twente
66' Wissel FC Volendam Wissel Safouane Karim voor Achraf Douiri FC Volendam
69' Doelpunt FC Twente Doelpunt Sem Steijn FC Twente 6-2
72' Gele kaart FC Volendam Gele kaart voor Brian Plat FC Volendam
73' Doelpunt FC Twente Doelpunt Sem Steijn FC Twente 7-2
74' Wissel FC Volendam Wissel Vivaldo Semedo voor Robert Mühren FC Volendam
80' Wissel FC Twente Wissel Carel Eiting voor Gijs Smal FC Twente
80' Wissel FC Twente Wissel Y. Taha voor Michal Sadílek FC Twente
86' Wissel FC Volendam Wissel Caner Demircioglu voor D. Johnson FC Volendam
Video hoogtepunten en samenvatting FC Twente - FC Volendam
Opstellingen FC Twente - FC Volendam
De opstellingen van FC Twente en FC Volendam zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Twente gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en FC Volendam zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.