Nabeschouwing FC Utrecht - Ajax (4-3) || Eredivisie 2023/2024

Zondag 22 oktober 2023 - 12:15 uur

In de Eredivisie 2023/2024 neemt FC Utrecht het zondag 22 oktober 2023 om 12:15 uur in eigen huis op tegen Ajax. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion Galgenwaard in Utrecht.

Via de FC Utrecht - Ajax live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Utrecht - Ajax (4-3)

Het Eredivisie duel tussen FC Utrecht en Ajax is onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler geëindigd in een 4-3 overwinning voor FC Utrecht. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-3 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 44e minuut door Ryan Flamingo, waarmee FC Utrecht met 1-0 de leiding nam. FC Utrecht vergrootte in de 48e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Mike van der Hoorn op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 52e minuut wist Ajax de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via Kristian Hlynsson.

Na 55 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat Kristian Hlynsson de 2-2 maakte voor Ajax. In de 65e minuut werd de stand op 2-3 gezet na een benutte penalty van Ajax speler Steven Bergwijn. Uiteindelijk viel dan alsnog de gelijkmaker voor FC Utrecht. In de 71e minuut was het Jens Toornstra die belangrijk was voor de ploeg door de 3-3 te maken. In de 91e minuut leek Georges Mikautadze te scoren voor FC Utrecht, maar helaas voor hen werd het doelpunt afgekeurd door arbiter Dennis Higler.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Dennis Higler bij een 4-3 eindstand in het voordeel van FC Utrecht.

LIVE FC Utrecht - Ajax 4-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Utrecht - Ajax teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

44' Doelpunt FC Utrecht Doelpunt Ryan Flamingo FC Utrecht 1-0
48' Doelpunt FC Utrecht Doelpunt Mike van der Hoorn met assist van Zakaria Labyad FC Utrecht 2-0
52' Doelpunt Ajax Doelpunt Kristian Hlynsson met assist van Borna Sosa Ajax 2-1
55' Doelpunt Ajax Doelpunt Kristian Hlynsson met assist van Borna Sosa Ajax 2-2
59' Wissel Ajax Wissel Steven Berghuis  voor Carlos Forbs Ajax
62' Wissel FC Utrecht Wissel Marouan Azarkan voor Taylor Booth  FC Utrecht
65' Penalty Ajax Penalty Steven Bergwijn Ajax 2-3
67' Wissel FC Utrecht Wissel Jens Toornstra voor Zakaria Labyad FC Utrecht
68' Wissel FC Utrecht Wissel Isac Lidberg voor Othmane Boussaid FC Utrecht
68' Wissel FC Utrecht Wissel Mats Seuntjens voor Anthony Descotte  FC Utrecht
71' Doelpunt FC Utrecht Doelpunt Jens Toornstra met assist van Ryan Flamingo FC Utrecht 3-3
74' Wissel Ajax Wissel Diant Ramaj voor Jay Gorter Ajax
75' Gele kaart Ajax Gele kaart voor Borna Sosa Ajax
79' Wissel FC Utrecht Wissel Oscar Fraulo voor Mike van der Hoorn FC Utrecht
83' Gele kaart Ajax Gele kaart voor Benjamin Tahirovic Ajax
91' Doelpunt FC Utrecht Doelpunt Georges Mikautadze met assist van Kenneth Taylor FC Utrecht
90' Wissel Ajax Wissel Oscar Fraulo voor Marouan Azarkan Ajax 4-3
91' Wissel Ajax Wissel Chuba Akpom voor Borna Sosa Ajax
91' Gele kaart FC Utrecht Gele kaart voor Branco van den Boomen Benjamin Tahirovic FC Utrecht
94' Wissel Ajax Wissel Mats Seuntjens voor Ajax
Video hoogtepunten en samenvatting FC Utrecht - Ajax
Opstellingen FC Utrecht - Ajax
De opstellingen van FC Utrecht en Ajax zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Utrecht gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Ajax zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Coach Rob Penders
Voorbeschouwing FC Utrecht - Ajax

FC Utrecht en Ajax treffen elkaar in de 9e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Dennis Higler en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen FC Utrecht en Ajax in de Eredivisie vond plaats op 21 mei 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Ajax. Op basis van de afgelopen 36 duels tussen beide teams is Ajax favoriet. 17 keer wist de ploeg van FC Utrecht te winnen, tegenover 10 winstpartijen voor FC Utrecht. 9 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst FC Utrecht 10
Winst Ajax 17
Gelijkspel 9
Totaal 36

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel FC Utrecht op een 18e positie staat, terwijl we Ajax terugvinden op de 16e plaats.