Nabeschouwing FC Utrecht - FC Volendam (4-2) || Eredivisie 2023/2024

Zondag 4 februari 2024 - 14:30 uur

In de Eredivisie 2023/2024 neemt FC Utrecht het zondag 4 februari 2024 om 14:30 uur in eigen huis op tegen FC Volendam. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion Galgenwaard in Utrecht.

Via de FC Utrecht - FC Volendam live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Utrecht - FC Volendam (4-2)

Het Eredivisie duel tussen FC Utrecht en FC Volendam is onder leiding van scheidsrechter Allard Lindhout geëindigd in een 4-2 overwinning voor FC Utrecht. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 9e minuut door Zach Booth, waarmee FC Volendam met 0-1 de leiding nam. FC Utrecht kwam in de 38e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Taylor Booth , die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 45e minuut zette Nick Viergever zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee FC Utrecht de leiding in de wedstrijd nam.

Na 54 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat Josh Flint de 2-2 maakte voor FC Volendam. FC Utrecht leek geen genoegen te nemen met een gelijkspel en kwam na 57 minuten op voorsprong na een goal van Taylor Booth : 3-2. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 84e minuut en kwam op naam te staan van FC Utrecht speler Taylor Booth , die daarmee tekende voor de 4-2.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Allard Lindhout en eindigde de wedstrijd dus met een 4-2 stand in het voordeel van FC Utrecht.

LIVE FC Utrecht - FC Volendam 4-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Utrecht - FC Volendam teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

9' Doelpunt FC Volendam Doelpunt Zach Booth met assist van Bilal Ould-Chikh FC Volendam 0-1
30' Wissel FC Volendam Wissel Josh Flint voor Axel Guessand FC Volendam
35' Gele kaart FC Utrecht Gele kaart voor Othmane Boussaid FC Utrecht
38' Doelpunt FC Utrecht Doelpunt Taylor Booth  met assist van Sam Lammers FC Utrecht 1-1
38' Gele kaart FC Utrecht Gele kaart voor Mike van der Hoorn FC Utrecht
45' Doelpunt FC Utrecht Doelpunt Nick Viergever met assist van Jens Toornstra FC Utrecht 2-1
46' Wissel FC Utrecht Wissel Can Bozdogan voor Oscar Fraulo FC Utrecht
46' Wissel FC Utrecht Wissel Zidane Iqbal  voor Mike van der Hoorn FC Utrecht
50' Gele kaart FC Volendam Gele kaart voor Josh Flint FC Volendam
54' Doelpunt FC Volendam Doelpunt Josh Flint FC Volendam 2-2
57' Doelpunt FC Utrecht Doelpunt Taylor Booth  met assist van Jens Toornstra FC Utrecht 3-2
68' Wissel FC Volendam Wissel Hoeve Quincy voor Milan de Haan FC Volendam
68' Wissel FC Volendam Wissel Vivaldo Semedo voor Damon Mirani FC Volendam
75' Wissel FC Utrecht Wissel Victor Jensen voor Jens Toornstra FC Utrecht
80' Wissel FC Volendam Wissel Darius Johnson voor George Cox FC Volendam
80' Wissel FC Volendam Wissel Garang Kuol voor Zach Booth FC Volendam
80' Wissel FC Volendam Wissel Robin Maulun voor Calvin Twigt FC Volendam
84' Doelpunt FC Utrecht Doelpunt Taylor Booth  met assist van Victor Jensen FC Utrecht 4-2
89' Wissel FC Utrecht Wissel Ole Romeny voor Taylor Booth  FC Utrecht
89' Wissel FC Utrecht Wissel Niklas Vesterlund voor Hidde ter Avest FC Utrecht
Video hoogtepunten en samenvatting FC Utrecht - FC Volendam
Opstellingen FC Utrecht - FC Volendam
De opstellingen van FC Utrecht en FC Volendam zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Utrecht gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en FC Volendam zal beginnen in een 5-3-2 opstelling.
Coach Rob Penders
Voorbeschouwing FC Utrecht - FC Volendam

FC Utrecht en FC Volendam treffen elkaar in de 20e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Allard Lindhout en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen FC Utrecht en FC Volendam in de Eredivisie vond plaats op 6 oktober 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor FC Volendam. Op basis van de afgelopen 5 duels belooft het een spannende wedstrijd te worden, aangezien zowel FC Utrecht als FC Volendam wisten 1 keer van elkaar te winnen. Een confrontatie tussen beide teams eindigde 3 keer in een gelijkspel.

Winst FC Utrecht 1
Winst FC Volendam 1
Totaal 5

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel FC Utrecht op een 14e positie staat, terwijl we FC Volendam terugvinden op de 17e plaats.