Nabeschouwing Fortuna Sittard - Feyenoord (0-1) || Eredivisie 2023/2024

Zondag 14 april 2024 - 14:30 uur

In de Eredivisie 2023/2024 neemt Fortuna Sittard het zondag 14 april 2024 om 14:30 uur in eigen huis op tegen Feyenoord. De wedstrijd wordt gespeeld in Fortuna Sittard Stadion in Sittard.

Via de Fortuna Sittard - Feyenoord live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Fortuna Sittard - Feyenoord (0-1)

Het Eredivisie duel tussen Fortuna Sittard en Feyenoord is onder leiding van scheidsrechter Bas Nijhuis geëindigd in een 0-1 overwinning voor Feyenoord. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 18e minuut door Dávid Hancko, waarmee Feyenoord met 0-1 de leiding nam. Uiteindelijk bleek dit één van de weinige hoogtepunten van de wedstrijd te zijn, want beide ploegen wisten maar moeizaam echt grote kansen te creëren.

In de tweede helft werd uiteindelijk niet meer gescoord, waardoor de wedstrijd eindigde in een kleine 0-1 overwinning in het voordeel van Feyenoord.

LIVE Fortuna Sittard - Feyenoord 0-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Fortuna Sittard - Feyenoord teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

18' Doelpunt Feyenoord Doelpunt Dávid Hancko Feyenoord 0-1
21' Gele kaart Fortuna Sittard Gele kaart voor Ivo Pinto  Fortuna Sittard
41' Gele kaart Feyenoord Gele kaart voor C. Stengs Feyenoord
41' Gele kaart Fortuna Sittard Gele kaart voor K. Sierhuis Fortuna Sittard
58' Wissel Fortuna Sittard Wissel Kristoffer Peterson voor Justin Lonwijk Fortuna Sittard
67' Wissel Feyenoord Wissel Ayase Ueda voor Santiago Gimenez Feyenoord
67' Wissel Feyenoord Wissel Ramiz Zerrouki voor Yankuba Minteh Feyenoord
71' Gele kaart Feyenoord Gele kaart voor Thomas Beelen Feyenoord
77' Wissel Fortuna Sittard Wissel Alessio da Cruz voor Oğuzhan Özyakup Fortuna Sittard
77' Wissel Fortuna Sittard Wissel Loreintz Rosier voor Ivo Pinto  Fortuna Sittard
78' Wissel Feyenoord Wissel Luka Ivanusec voor Igor Paixão Feyenoord
78' Wissel Feyenoord Wissel Gernot Trauner   voor Bart Nieuwkoop Feyenoord
83' Wissel Feyenoord Wissel Alireza Jahanbakhsh   voor C. Stengs Feyenoord
84' Gele kaart Feyenoord Gele kaart voor Ramiz Zerrouki Feyenoord
86' Wissel Fortuna Sittard Wissel Ragnar Oratmangoen voor Iñigo Córdoba Fortuna Sittard
86' Wissel Fortuna Sittard Wissel Alen Halilovic voor K. Sierhuis Fortuna Sittard
Video hoogtepunten en samenvatting Fortuna Sittard - Feyenoord
Opstellingen Fortuna Sittard - Feyenoord
De opstellingen van Fortuna Sittard en Feyenoord zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Fortuna Sittard gaat aantreden in een 5-4-1 formatie en Feyenoord zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Formatie 5-4-1
Coach Adrie Poldervaart
Voorbeschouwing Fortuna Sittard - Feyenoord

Fortuna Sittard en Feyenoord treffen elkaar in de 30e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Bas Nijhuis en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Fortuna Sittard en Feyenoord in de Eredivisie vond plaats op 13 augustus 2023 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 11 duels tussen beide teams is Feyenoord favoriet. 7 keer wist de ploeg van Fortuna Sittard te winnen, tegenover 2 winstpartijen voor Fortuna Sittard. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Fortuna Sittard 2
Winst Feyenoord 7
Totaal 11

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Fortuna Sittard op een 11e positie staat, terwijl we Feyenoord terugvinden op de 2e plaats.