Nabeschouwing RKC Waalwijk - PEC Zwolle (1-1) || Eredivisie 2023/2024

Zondag 12 mei 2024 - 14:30 uur

In de Eredivisie 2023/2024 neemt RKC Waalwijk het zondag 12 mei 2024 om 14:30 uur in eigen huis op tegen PEC Zwolle. De wedstrijd wordt gespeeld in Mandemakers Stadion in Waalwijk.

Via de RKC Waalwijk - PEC Zwolle live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing RKC Waalwijk - PEC Zwolle (1-1)

De Eredivisie 2023/2024 wedstrijd tussen RKC Waalwijk en PEC Zwolle geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 0-0 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 1-1 eindstand.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 61e minuut door Lennart Thy, waarmee PEC Zwolle met 0-1 de leiding nam. In de 89e minuut moest Zico Buurmeester van het veld vertrekken nadat scheidsrechter Bas Nijhuis een rode kaart had getrokken. Hierdoor moest PEC Zwolle verder met een speler minder. Dit bleek ook direct de ruststand te zijn, want er werd gedurende de eerste 45 minuten verder niet meer gescoord. In de tweede helft maakte Richonell Margaret namens RKC Waalwijk in de 91e minuut de gelijkmaker, waarmee de spanning weer terug in de wedstrijd was.

Kort daarna floot de arbiter voor de laatste maal af, waarmee de wedstrijd zonder winnaar eindigde. Beide ploegen zullen zodoende genoegen moeten nemen met een 1-1 einduitslag.

LIVE RKC Waalwijk - PEC Zwolle 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd RKC Waalwijk - PEC Zwolle teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

40' Wissel RKC Waalwijk Wissel Jeffrey Bruma voor Dario Van den Buijs RKC Waalwijk
58' Wissel RKC Waalwijk Wissel Richonell Margaret voor Chris Lokesa RKC Waalwijk
58' Wissel RKC Waalwijk Wissel Denilho Cleonise voor Mats Seuntjens  RKC Waalwijk
58' Wissel PEC Zwolle Wissel Silvester van der Water voor Davy van den Berg PEC Zwolle
61' Doelpunt PEC Zwolle Doelpunt Lennart Thy met assist van Bram van Polen PEC Zwolle 0-1
76' Wissel RKC Waalwijk Wissel Michiel Kramer  voor Reuven Niemeijer RKC Waalwijk
83' Wissel PEC Zwolle Wissel Zico Buurmeester voor Odysseus Velanas PEC Zwolle
88' Wissel PEC Zwolle Wissel Tolis Vellios voor Filip Krastev PEC Zwolle
89' Rode kaart PEC Zwolle Rode kaart voor Zico Buurmeester PEC Zwolle
91' Doelpunt RKC Waalwijk Doelpunt Richonell Margaret met assist van Julian Lelieveld RKC Waalwijk 1-1
100' Gele kaart PEC Zwolle Gele kaart voor A. MacNulty PEC Zwolle
Video hoogtepunten en samenvatting RKC Waalwijk - PEC Zwolle
Opstellingen RKC Waalwijk - PEC Zwolle
De opstellingen van RKC Waalwijk en PEC Zwolle zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat RKC Waalwijk gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en PEC Zwolle zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Henk Fraser
Coach Johnny Jansen
Voorbeschouwing RKC Waalwijk - PEC Zwolle

RKC Waalwijk en PEC Zwolle treffen elkaar in de 33e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Bas Nijhuis en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen RKC Waalwijk en PEC Zwolle in de Eredivisie vond plaats op 25 november 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor RKC Waalwijk. Op basis van de afgelopen 11 duels tussen beide teams is PEC Zwolle favoriet. 3 keer wist de ploeg van RKC Waalwijk te winnen, tegenover 1 winstpartijen voor RKC Waalwijk. 7 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst RKC Waalwijk 1
Winst PEC Zwolle 3
Gelijkspel 7
Totaal 11

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel RKC Waalwijk op een 15e positie staat, terwijl we PEC Zwolle terugvinden op de 12e plaats.