Nabeschouwing SC Heerenveen - FC Volendam (1-2) || Eredivisie 2023/2024

Zaterdag 16 december 2023 - 21:00 uur

In de Eredivisie 2023/2024 neemt SC Heerenveen het zaterdag 16 december 2023 om 21:00 uur in eigen huis op tegen FC Volendam. De wedstrijd wordt gespeeld in Abe Lenstra Stadion in Heerenveen.

Via de SC Heerenveen - FC Volendam live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing SC Heerenveen - FC Volendam (1-2)

Het Eredivisie duel tussen SC Heerenveen en FC Volendam is onder leiding van scheidsrechter Allard Lindhout geëindigd in een 1-2 overwinning voor FC Volendam. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 28e minuut door Bilal Ould-Chikh, waarmee FC Volendam met 0-1 de leiding nam. FC Volendam vergrootte in de 51e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Lequincio Zeefuik op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 65e minuut wist SC Heerenveen de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via Ion Nicolaescu . Het bleek echter onvoldoende om een nederlaag te voorkomen, want SC Heerenveen kwam hierna niet meer tot scoren.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Allard Lindhout, waardoor FC Volendam dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE SC Heerenveen - FC Volendam 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd SC Heerenveen - FC Volendam teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

28' Doelpunt FC Volendam Doelpunt Bilal Ould-Chikh met assist van George Cox FC Volendam 0-1
46' Gele kaart FC Volendam Gele kaart voor Milan de Haan FC Volendam
51' Doelpunt FC Volendam Doelpunt Lequincio Zeefuik met assist van Zach Booth FC Volendam 0-2
57' Wissel SC Heerenveen Wissel Ion Nicolaescu  voor Pelle van Amersfoort  SC Heerenveen
57' Wissel SC Heerenveen Wissel Patrik Wålemark voor Ché Nunnely SC Heerenveen
65' Doelpunt SC Heerenveen Doelpunt Ion Nicolaescu  met assist van Patrik Wålemark SC Heerenveen 1-2
65' Wissel FC Volendam Wissel Brian Plat voor Oskar Buur  FC Volendam
66' Wissel FC Volendam Wissel Luke Le Roux voor Bram van Driel FC Volendam
76' Gele kaart SC Heerenveen Gele kaart voor Simon Olsson SC Heerenveen
76' Wissel FC Volendam Wissel Achraf Douiri  voor Xavier Mbuyamba FC Volendam
77' Wissel FC Volendam Wissel Hoeve Quincy voor Bilal Ould-Chikh FC Volendam
82' Wissel SC Heerenveen Wissel Anas Tahiri voor Simon Olsson SC Heerenveen
85' Wissel FC Volendam Wissel Imran Nazih voor Milan de Haan FC Volendam
87' Wissel SC Heerenveen Wissel Pawel Bochniewicz voor Luuk Brouwers SC Heerenveen
96' Gele kaart FC Volendam Gele kaart voor Hoeve Quincy FC Volendam
97' Gele kaart FC Volendam Gele kaart voor Hoeve Quincy FC Volendam
Video hoogtepunten en samenvatting SC Heerenveen - FC Volendam
Opstellingen SC Heerenveen - FC Volendam
De opstellingen van SC Heerenveen en FC Volendam zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat SC Heerenveen gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en FC Volendam zal beginnen in een 3-5-1-1 opstelling.