Nabeschouwing Sarajevo - Aktobe (2-3) (4-3 na strafschoppen) || UEFA Conference League 2024/2025

Donderdag 18 juli 2024 - 21:00 uur

In de UEFA Conference League 2024/2025 neemt Sarajevo het donderdag 18 juli 2024 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Aktobe. De wedstrijd wordt gespeeld in Olimpijski Stadion Asim Ferhatovic Hase in Sarajevo.

Via de Sarajevo - Aktobe live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sarajevo - Aktobe (2-3) (4-3 na strafschoppen)

Het UEFA Conference League duel tussen Sarajevo en Aktobe is onder leiding van scheidsrechter Zorbay Küçük geëindigd in een overwinning voor Aktobe. Er moesten strafschoppen aan te pas komen om een winnaar te bepalen. Na de reguliere speeltijd was de stand 1-2 en ook na verlenging kwam er geen winnaar uit de bus. Uiteindelijk bleek Aktobe het meest scherp tijdens de strafschoppenserie, die door de ploeg met 4-3 gewonnen werd.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 41e minuut door Idris Umaev, waarmee Aktobe met 0-1 de leiding nam. Sarajevo kwam in de 57e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van G. Guliashvili, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 75e minuut zette Adilkhan Tanzharikov zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Aktobe de leiding in de wedstrijd nam. Aan het einde van de reguliere speeltijd stond er een 1-2 stand op het scorebord, wat betekende dat er een verlenging zou gaan volgen.

Na 93 minuten werd de voorsprong voor Aktobe vergroot nadat Jairo Jean de 1-3 wist te scoren. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Sarajevo dat in de 96e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat Renan Oliveira de 2-3 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd. Na 106 minuten kon M. Đuričković van het veld vertrekken na het ontvangen van een tweede gele kaart. Het betekende dat Sarajevo het laatste deel van de wedstrijd met een man minder moest afmaken.

Ook de verlenging zorgde uiteindelijk niet voor een winnaar, waardoor er strafschoppen genomen moesten worden. Uiteindelijk resulteerde dit in een 4-3 score in het voordeel van Aktobe, die daarmee de overwinning mocht claimen.

LIVE Sarajevo - Aktobe 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sarajevo - Aktobe teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

26' Gele kaart Aktobe Gele kaart voor José Francisco Cevallos Jr. Aktobe
41' Doelpunt Aktobe Doelpunt Idris Umaev met assist van Amadou Doumbouya Aktobe 0-1
44' Gele kaart Aktobe Gele kaart voor Idris Umaev Aktobe
52' Gele kaart Sarajevo Gele kaart voor A. Đorđević Sarajevo
57' Doelpunt Sarajevo Doelpunt G. Guliashvili Sarajevo 1-1
58' Wissel Sarajevo Wissel Arman Kenesov voor Vladan Bubanja Sarajevo
58' Wissel Sarajevo Wissel N. Anđušić voor A. Đorđević Sarajevo
62' Wissel Aktobe Wissel Dmitriy Bessmertnyi voor José Francisco Cevallos Jr. Aktobe
66' Wissel Aktobe Wissel Dmitriy Bessmertnyi voor Amadou Doumbouya Aktobe
66' Wissel Aktobe Wissel Renan Oliveira voor Idris Umaev Aktobe
71' Wissel Sarajevo Wissel E. Duraković voor H. Čataković Sarajevo
73' Gele kaart Sarajevo Gele kaart voor E. Rockov Sarajevo
75' Doelpunt Aktobe Doelpunt Adilkhan Tanzharikov Aktobe 1-2
79' Gele kaart Sarajevo Gele kaart voor M. Đuričković Sarajevo
87' Wissel Sarajevo Wissel Alibek Kasym voor Filip Jovic Sarajevo
89' Wissel Aktobe Wissel Miras Umaniyazov voor Mateo Barac Aktobe
93' Doelpunt Aktobe Doelpunt Jairo Jean Aktobe 1-3
96' Doelpunt Sarajevo Doelpunt Renan Oliveira Sarajevo 2-3
106' Tweede gele kaart Sarajevo Tweede gele kaart voor M. Đuričković Sarajevo
110' Wissel Aktobe Wissel Edin Julardzija voor Bogdan Vătăjelu Aktobe
116' Wissel Sarajevo Wissel Bogdan Vătăjelu voor Sarajevo
120' Gele kaart Aktobe Gele kaart voor Edin Julardzija F. Kyeremeh Aktobe
122' Gele kaart Aktobe Gele kaart voor V. Soldo Aktobe
120' Wissel Sarajevo Wissel B. Unušić voor G. Guliashvili Sarajevo
123' Gele kaart Sarajevo Gele kaart voor Miras Umaniyazov Sarajevo
122' Gele kaart Sarajevo Gele kaart voor Miras Umaniyazov Sarajevo
1' Penalty gemist in shootout Sarajevo Penalty gemist in shootout Dorny Romero Sarajevo 0-0
2' Penalty gescoord in shootout Aktobe Penalty gescoord in shootout N. Anđušić Aktobe 0-0
3' Penalty gescoord in shootout Sarajevo Penalty gescoord in shootout Adilkhan Tanzharikov Sarajevo 0-1
4' Penalty gescoord in shootout Aktobe Penalty gescoord in shootout E. Mehmedović Aktobe 1-1
5' Penalty gescoord in shootout Sarajevo Penalty gescoord in shootout Jairo Jean Sarajevo 1-2
6' Penalty gemist in shootout Aktobe Penalty gemist in shootout Renan Oliveira Aktobe 2-2
7' Penalty gescoord in shootout Sarajevo Penalty gescoord in shootout Maksim Samorodov Sarajevo 2-2
8' Penalty gescoord in shootout Aktobe Penalty gescoord in shootout Edin Julardzija Aktobe 3-2
9' Penalty gescoord in shootout Sarajevo Penalty gescoord in shootout Alibek Kasym Sarajevo 3-3
10' Penalty gescoord in shootout Sarajevo Penalty gescoord in shootout E. Duraković Sarajevo 4-3
130' Penalty gemist in shootout Aktobe Penalty gemist in shootout E. Duraković Aktobe
Video hoogtepunten en samenvatting Sarajevo - Aktobe
Opstellingen Sarajevo - Aktobe
De opstellingen van Sarajevo en Aktobe zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Sarajevo gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Aktobe zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.