Nabeschouwing Ajax - Lille (2-1) || Europa League 2020/2021

Donderdag 25 februari 2021 - 18:55 uur

In de Europa League 2020/2021 neemt Ajax het donderdag 25 februari 2021 om 18:55 uur in eigen huis op tegen Lille. De wedstrijd wordt gespeeld in Johan Cruijff Arena in Amsterdam.

Via de Ajax - Lille live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Ajax - Lille (2-1)

Het Europa League duel tussen Ajax en Lille is onder leiding van scheidsrechter William Collum geëindigd in een 2-1 overwinning voor Ajax. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 15e minuut door D. Klaassen, waarmee Ajax met 1-0 de leiding nam. Een benutte penalty van Y. Yazici in de 78e minuut zorgde er even later voor dat LOSC Lille weer op gelijke hoogte kwam te staan: 1-1. In de 88e minuut zette D. Neres zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Ajax de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter William Collum, waardoor Ajax een 2-1 overwinning boekte in deze bekerwedstrijd.

LIVE Ajax - Lille 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Ajax - Lille teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

15' Doelpunt Ajax Doelpunt D. Klaassen met assist van D. Tadic Ajax 1-0
15' Gele kaart LOSC Lille Gele kaart voor M. Maignan LOSC Lille
55' Wissel Ajax Wissel B. Brobbey voor Antony Ajax
59' Gele kaart LOSC Lille Gele kaart voor T. Djalo LOSC Lille
62' Wissel LOSC Lille Wissel Luiz Araujo voor J. Ikone LOSC Lille
62' Wissel LOSC Lille Wissel J. David voor J. Bamba LOSC Lille
62' Wissel LOSC Lille Wissel J. Pied voor Z. Celik LOSC Lille
63' Gele kaart Ajax Gele kaart voor J. Timber Ajax
65' Gele kaart LOSC Lille Gele kaart voor R. Sanches LOSC Lille
70' Wissel LOSC Lille Wissel B. Soumare voor Xeka LOSC Lille
78' Penalty LOSC Lille Penalty Y. Yazici LOSC Lille 1-1
78' Wissel LOSC Lille Wissel I. Lihadji voor T. Weah LOSC Lille
78' Gele kaart LOSC Lille Gele kaart voor J. Fonte LOSC Lille
85' Gele kaart Ajax Gele kaart voor D. Neres Ajax
88' Doelpunt Ajax Doelpunt D. Neres met assist van B. Brobbey Ajax 2-1
89' Wissel Ajax Wissel O. Idrissi voor D. Neres Ajax
90' Wissel Ajax Wissel M. Kudus voor R. Gravenberch Ajax
Video hoogtepunten en samenvatting Ajax - Lille
Opstellingen Ajax - Lille
De opstellingen van Ajax en Lille zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Ajax gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Lille zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Voorbeschouwing Ajax - Lille

Ajax en Lille spelen tegen elkaar in seizoen 2020/2021 van de Europa League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter William Collum en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Ajax en Lille in de Europa League vond plaats op 18 februari 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Ajax. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide ploegen is Ajax favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl Lille slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.