Nabeschouwing Anderlecht - Ferencváros (2-1) || Europa League 2024/2025

Woensdag 25 september 2024 - 21:00 uur

In de Europa League 2024/2025 neemt Anderlecht het woensdag 25 september 2024 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Ferencváros. De wedstrijd wordt gespeeld in Lotto Park in Brussels.

Via de Anderlecht - Ferencváros live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Anderlecht - Ferencváros (2-1)

Het Europa League duel tussen Anderlecht en Ferencváros is onder leiding van scheidsrechter Julian Weinberger geëindigd in een 2-1 overwinning voor Anderlecht. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 61e minuut door Yari Verschaeren, waarmee Anderlecht met 1-0 de leiding nam. Een penalty zorgde er later in de 66e minuut voor dat Anderlecht via Kasper Dolberg op 2-0 kwam te staan. In de 81e minuut kreeg Nilson Angulo van Anderlecht voor de tweede keer een gele kaart. Dat betekent dat de speler kon vertrekken en Anderlecht de wedstrijd met een speler minder moest vervolgen.

De wedstrijd leek uiteindelijk in een gelijkspel te gaan eindigen, totdat Adama Malouda Traoré namens Ferencváros in de 86e minuut toch nog de winnende treffer wist te maken en de stand op 2-1 zette.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Julian Weinberger, waardoor Anderlecht een 2-1 overwinning boekte in deze bekerwedstrijd.

LIVE Anderlecht - Ferencváros 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Anderlecht - Ferencváros teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

19' Gele kaart Ferencváros Gele kaart voor Ibrahim Cissé Ferencváros
32' Gele kaart Ferencváros Gele kaart voor Kristoffer Zachariassen Ferencváros
40' Wissel Anderlecht Wissel Nilson Angulo voor Francis Amuzu Anderlecht
42' Gele kaart Anderlecht Gele kaart voor Kasper Dolberg Anderlecht
61' Doelpunt Anderlecht Doelpunt Yari Verschaeren met assist van Mario Stroeykens Anderlecht 1-0
66' Penalty Anderlecht Penalty Kasper Dolberg Anderlecht 2-0
69' Wissel Anderlecht Wissel Majeed Ashimeru voor Mario Stroeykens Anderlecht
69' Wissel Anderlecht Wissel Theo Leoni voor Samuel Edozie Anderlecht
69' Wissel Anderlecht Wissel Luis Vázquez voor Kasper Dolberg Anderlecht
71' Wissel Ferencváros Wissel Saldanha voor Mohammad Abu Fani Ferencváros
71' Wissel Ferencváros Wissel Habib Maïga voor Kristoffer Zachariassen Ferencváros
71' Wissel Ferencváros Wissel Mohamed Ali Ben Romdhane voor Kady Borges Ferencváros
73' Gele kaart Ferencváros Gele kaart voor Endre Botka Ferencváros
76' Wissel Ferencváros Wissel Eldar Ćivić voor Endre Botka Ferencváros
76' Wissel Ferencváros Wissel Stefan Gartenmann voor Cristian Ramírez Ferencváros
78' Gele kaart Anderlecht Gele kaart voor Nilson Angulo Anderlecht
79' Wissel Anderlecht Wissel Thomas Foket voor Moussa NDiaye Anderlecht
81' Tweede gele kaart Anderlecht Tweede gele kaart voor Nilson Angulo Anderlecht
86' Doelpunt Ferencváros Doelpunt Adama Malouda Traoré Ferencváros 2-1
95' Gele kaart Anderlecht Gele kaart voor Barnabás Varga Anderlecht
95' Gele kaart Ferencváros Gele kaart voor Majeed Ashimeru Ferencváros
94' Gele kaart Ferencváros Gele kaart voor Eldar Ćivić Ferencváros
Video hoogtepunten en samenvatting Anderlecht - Ferencváros
Opstellingen Anderlecht - Ferencváros
De opstellingen van Anderlecht en Ferencváros zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Anderlecht gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Ferencváros zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Brian Riemer
Voorbeschouwing Anderlecht - Ferencváros

Anderlecht en Ferencváros spelen tegen elkaar in seizoen 2024/2025 van de Europa League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Julian Weinberger en zijn assistenten. Beide teams zullen het nieuwe Europa League seizoen uiteraard goed willen beginnen, met bij voorkeur een overwinning in de eerste ronde.

Het is voor het eerst dat Anderlecht en Ferencváros elkaar treffen in de Europa League.