Nabeschouwing FCSB - Rīgas FS (4-1) || Europa League 2024/2025

Donderdag 26 september 2024 - 21:00 uur

In de Europa League 2024/2025 neemt FCSB het donderdag 26 september 2024 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Rīgas FS. De wedstrijd wordt gespeeld in Arena Naţională in Bucharest.

Via de FCSB - Rīgas FS live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FCSB - Rīgas FS (4-1)

Het Europa League duel tussen FCSB en Rīgas FS is onder leiding van scheidsrechter Ricardo De Burgos Bengoetxea geëindigd in een 4-1 overwinning voor FCSB. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 8e minuut door Daniel Bîrligea, waarmee FCSB met 1-0 de leiding nam. Rīgas FS kwam in de 23e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Žiga Lipušček, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 32e minuut zette Marius Ștefănescu zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee FCSB de leiding in de wedstrijd nam.

Na 58 minuten werd de voorsprong voor FCSB vergroot nadat Darius Olaru de 3-1 wist te scoren. Er viel tenslotte ook nog een vijfde en laatste doelpunt in deze wedstrijd. In de 69e minuut wist Darius Olaru namens FCSB de eindstand op het scorebord te zetten: 4-1.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Ricardo De Burgos Bengoetxea en eindigde de wedstrijd dus met een 4-1 stand in het voordeel van FCSB.

LIVE FCSB - Rīgas FS 4-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FCSB - Rīgas FS teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

8' Doelpunt FCSB Doelpunt Daniel Bîrligea met assist van Darius Olaru FCSB 1-0
23' Doelpunt Rīgas FS Doelpunt Žiga Lipušček met assist van Jānis Ikaunieks Rīgas FS 1-1
32' Doelpunt FCSB Doelpunt Marius Ștefănescu met assist van Vlad Chiricheş FCSB 2-1
46' Wissel FCSB Wissel Florin Tănase voor David Miculescu FCSB
46' Wissel Rīgas FS Wissel Rostand Ndjiki voor Roberts Savaļnieks Rīgas FS
58' Doelpunt FCSB Doelpunt Darius Olaru met assist van Florin Tănase FCSB 3-1
67' Wissel FCSB Wissel Adrian Șut voor Malcom Edjouma FCSB
67' Wissel FCSB Wissel Alexandru Băluță voor Marius Ștefănescu FCSB
69' Doelpunt FCSB Doelpunt Darius Olaru met assist van Alexandru Băluță FCSB 4-1
70' Wissel Rīgas FS Wissel Haruna Njie voor Herdi Prenga Rīgas FS
70' Wissel Rīgas FS Wissel Victor Osuagwu voor Alain Cedric Herve Kouadio Rīgas FS
70' Wissel Rīgas FS Wissel Luka Silagadze voor Adam Markhiyev Rīgas FS
76' Wissel FCSB Wissel Octavian Popescu voor Daniel Bîrligea FCSB
84' Wissel FCSB Wissel Daniel Popa voor Darius Olaru FCSB
84' Wissel Rīgas FS Wissel Elvis Stuglis voor Lasha Odisharia Rīgas FS
89' Gele kaart FCSB Gele kaart voor Vlad Chiricheş FCSB
Video hoogtepunten en samenvatting FCSB - Rīgas FS
Opstellingen FCSB - Rīgas FS
De opstellingen van FCSB en Rīgas FS zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FCSB gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Rīgas FS zal beginnen in een 5-3-2 opstelling.
Formatie 5-3-2
Coach Viktors Morozs
Voorbeschouwing FCSB - Rīgas FS

FCSB en Rīgas FS spelen tegen elkaar in seizoen 2024/2025 van de Europa League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Ricardo De Burgos Bengoetxea en zijn assistenten. Beide teams zullen het nieuwe Europa League seizoen uiteraard goed willen beginnen, met bij voorkeur een overwinning in de eerste ronde.

Het is voor het eerst dat FCSB en Rīgas FS elkaar treffen in de Europa League.