Nabeschouwing Lille - Ajax (1-2) || Europa League 2020/2021

Donderdag 18 februari 2021 - 21:00 uur

In de Europa League 2020/2021 neemt Lille het donderdag 18 februari 2021 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Ajax. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade Pierre-Mauroy in Villeneuve-d'Ascq.

Via de Lille - Ajax live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Lille - Ajax (1-2)

Het Europa League duel tussen Lille en Ajax is onder leiding van scheidsrechter Ivan Kružliak geëindigd in een 1-2 overwinning voor Ajax. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 72e minuut door T. Weah, waarmee LOSC Lille met 1-0 de leiding nam. Een benutte penalty van D. Tadic in de 87e minuut zorgde er even later voor dat Ajax weer op gelijke hoogte kwam te staan: 1-1. In de 89e minuut zette B. Brobbey zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Ajax de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Ivan Kružliak, waardoor Ajax een 1-2 overwinning boekte in deze bekerwedstrijd.

LIVE Lille - Ajax 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Lille - Ajax teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

12' Gele kaart Ajax Gele kaart voor E. Alvarez Ajax
17' Gele kaart LOSC Lille Gele kaart voor Z. Celik LOSC Lille
40' Gele kaart LOSC Lille Gele kaart voor Y. Yazici LOSC Lille
62' Wissel LOSC Lille Wissel Luiz Araujo voor Y. Yazici LOSC Lille
66' Gele kaart Ajax Gele kaart voor D. Blind Ajax
72' Doelpunt LOSC Lille Doelpunt T. Weah LOSC Lille 1-0
73' Wissel Ajax Wissel B. Brobbey voor D. Neres Ajax
77' Gele kaart Ajax Gele kaart voor D. Rensch Ajax
78' Wissel LOSC Lille Wissel J. Ikone voor J. David LOSC Lille
82' Wissel Ajax Wissel O. Idrissi voor Antony Ajax
82' Wissel Ajax Wissel P. Schuurs voor D. Rensch Ajax
83' Wissel LOSC Lille Wissel D. Bradaric voor R. Mandava LOSC Lille
87' Penalty Ajax Penalty D. Tadic Ajax 1-1
88' Gele kaart LOSC Lille Gele kaart voor M. Maignan LOSC Lille
89' Doelpunt Ajax Doelpunt B. Brobbey met assist van D. Klaassen Ajax 1-2
91' Gele kaart LOSC Lille Gele kaart voor R. Sanches LOSC Lille
96' Gele kaart Ajax Gele kaart voor B. Brobbey Ajax
Video hoogtepunten en samenvatting Lille - Ajax
Opstellingen Lille - Ajax
De opstellingen van Lille en Ajax zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Lille gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Ajax zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Lille - Ajax

Lille en Ajax spelen tegen elkaar in seizoen 2020/2021 van de Europa League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Ivan Kružliak en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Lille en Ajax elkaar treffen in de Europa League.