Nabeschouwing Rangers - Olympique Lyon (1-4) || Europa League 2024/2025

Donderdag 3 oktober 2024 - 21:00 uur

In de Europa League 2024/2025 neemt Rangers het donderdag 3 oktober 2024 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Olympique Lyon. De wedstrijd wordt gespeeld in Ibrox Stadium in Glasgow.

Via de Rangers - Olympique Lyon live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Rangers - Olympique Lyon (1-4)

Het Europa League duel tussen Rangers en Olympique Lyon is onder leiding van scheidsrechter Sven Jablonski geëindigd in een 1-4 overwinning voor Olympique Lyon. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-3 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 10e minuut door Malick Fofana, waarmee Olympique Lyonnais met 0-1 de leiding nam. Rangers kwam in de 14e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Tom Lawrence, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 19e minuut zette Alexandre Lacazette zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Olympique Lyonnais de leiding in de wedstrijd nam.

Na 46 minuten werd de voorsprong voor Olympique Lyonnais vergroot nadat Alexandre Lacazette de 1-3 wist te scoren. Er viel tenslotte ook nog een vijfde en laatste doelpunt in deze wedstrijd. In de 55e minuut wist Malick Fofana namens Olympique Lyonnais de eindstand op het scorebord te zetten: 1-4.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Sven Jablonski en eindigde de wedstrijd dus met een 1-4 stand in het voordeel van Olympique Lyon.

LIVE Rangers - Olympique Lyon 1-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Rangers - Olympique Lyon teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

10' Doelpunt Olympique Lyonnais Doelpunt Malick Fofana met assist van Rayan Cherki Olympique Lyonnais 0-1
14' Doelpunt Rangers Doelpunt Tom Lawrence met assist van Cyriel Dessers Rangers 1-1
19' Doelpunt Olympique Lyonnais Doelpunt Alexandre Lacazette met assist van Malick Fofana Olympique Lyonnais 1-2
25' Gele kaart Rangers Gele kaart voor John Souttar Rangers
28' Wissel Olympique Lyonnais Wissel Maxence Caqueret voor Nemanja Matić Olympique Lyonnais
43' Wissel Olympique Lyonnais Wissel Moussa Niakhaté voor Clinton Mata Olympique Lyonnais
46' Doelpunt Olympique Lyonnais Doelpunt Alexandre Lacazette met assist van Corentin Tolisso Olympique Lyonnais 1-3
46' Wissel Rangers Wissel Kieran Dowell voor Tom Lawrence Rangers
53' Gele kaart Rangers Gele kaart voor Connor Barron Rangers
55' Doelpunt Olympique Lyonnais Doelpunt Malick Fofana met assist van Rayan Cherki Olympique Lyonnais 1-4
61' Wissel Rangers Wissel Neraysho Kasanwirjo voor James Tavernier Rangers
65' Gele kaart Olympique Lyonnais Gele kaart voor Rayan Cherki Olympique Lyonnais
69' Wissel Rangers Wissel Nicolas Raskin voor Connor Barron Rangers
69' Wissel Rangers Wissel Dujon Sterling voor Václav Černý Rangers
72' Gele kaart Olympique Lyonnais Gele kaart voor Jordan Veretout Olympique Lyonnais
75' Wissel Olympique Lyonnais Wissel Saïd Benrahma voor Malick Fofana Olympique Lyonnais
75' Wissel Olympique Lyonnais Wissel Mahamadou Diawara voor Jordan Veretout Olympique Lyonnais
76' Wissel Olympique Lyonnais Wissel Ernest Nuamah voor Rayan Cherki Olympique Lyonnais
81' Wissel Rangers Wissel Ross McCausland voor Nedim Bajrami Rangers
83' Gele kaart Olympique Lyonnais Gele kaart voor Saïd Benrahma Olympique Lyonnais
Video hoogtepunten en samenvatting Rangers - Olympique Lyon
Opstellingen Rangers - Olympique Lyon
De opstellingen van Rangers en Olympique Lyon zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Rangers gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Olympique Lyon zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Coach Philippe Clement
Voorbeschouwing Rangers - Olympique Lyon

Rangers en Olympique Lyon spelen tegen elkaar in seizoen 2024/2025 van de Europa League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Sven Jablonski en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Rangers en Olympique Lyon in de Europa League vond plaats op 9 december 2021 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 2 duels tussen beide teams is Olympique Lyon favoriet. 1 keer wist de ploeg van Rangers te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Rangers. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Rangers 0
Winst Olympique Lyon 1

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Rangers op een 10e positie staat, terwijl we Olympique Lyon terugvinden op de 11e plaats.