Nabeschouwing PSV - Feyenoord (4-4) (2-4 na strafschoppen) || Johan Cruijff schaal 2024/2025

Zondag 4 augustus 2024 - 18:00 uur

In de Johan Cruijff schaal 2024/2025 neemt PSV het zondag 4 augustus 2024 om 18:00 uur in eigen huis op tegen Feyenoord. De wedstrijd wordt gespeeld in Philips Stadion in Eindhoven.

Via de PSV - Feyenoord live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing PSV - Feyenoord (4-4) (2-4 na strafschoppen)

Het Johan Cruijff schaal duel tussen PSV en Feyenoord is onder leiding van scheidsrechter Jeroen Manschot geëindigd in een overwinning voor Feyenoord. Er moesten strafschoppen aan te pas komen om een winnaar te bepalen. Na de reguliere speeltijd was de stand 4-4 en ook na verlenging kwam er geen winnaar uit de bus. Uiteindelijk bleek Feyenoord het meest scherp tijdens de strafschoppenserie, die door de ploeg met 2-4 gewonnen werd.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 9e minuut door Noa Lang, waarmee PSV met 1-0 de leiding nam. Een benutte penalty van Santiago Gimenez in de 29e minuut zorgde er even later voor dat Feyenoord weer op gelijke hoogte kwam te staan: 1-1. In de 33e minuut zette Bart Nieuwkoop zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Feyenoord de leiding in de wedstrijd nam.

Na 48 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat Luuk de Jong de 2-2 maakte voor PSV. In de 54e minuut werd de stand op 2-3 gezet na een benutte penalty van Feyenoord speler Santiago Gimenez. In de 65e minuut was het Guus Til die PSV weer op gelijke hoogte bracht, nadat deze de 3-3 scoorde. Vervolgens was de beurt weer aan Feyenoord om te scoren. In de 72e minuut kwam de ploeg toch weer op voorsprong, na een doelpunt van Antoni-Djibu Milambo die daarmee de 3-4 maakte. Het laatste doelpunt in de wedstrijd maakte de stand weer gelijk. Het was Luuk de Jong van PSV die in de 80e minuut de score op 4-4 zette.

Ook de verlenging zorgde uiteindelijk niet voor een winnaar, waardoor er strafschoppen genomen moesten worden. Uiteindelijk resulteerde dit in een 2-4 score in het voordeel van Feyenoord, die daarmee de overwinning mocht claimen.

LIVE PSV - Feyenoord 4-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd PSV - Feyenoord teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

9' Doelpunt PSV Doelpunt Noa Lang met assist van Johan Bakayoko PSV 1-0
9' Gele kaart Feyenoord Gele kaart voor Timon Wellenreuther Feyenoord
29' Penalty Feyenoord Penalty Santiago Gimenez Feyenoord 1-1
33' Doelpunt Feyenoord Doelpunt Bart Nieuwkoop met assist van Santiago Gimenez Feyenoord 1-2
44' Gele kaart Feyenoord Gele kaart voor Santiago Gimenez Feyenoord
49' Gele kaart PSV Gele kaart voor Noa Lang PSV
46' Gele kaart Feyenoord Gele kaart voor Ramiz Zerrouki Feyenoord
48' Doelpunt PSV Doelpunt Luuk de Jong met assist van Malik Tillman PSV 2-2
53' Gele kaart PSV Gele kaart voor Walter Benítez PSV
54' Penalty Feyenoord Penalty Santiago Gimenez Feyenoord 2-3
58' Gele kaart Feyenoord Gele kaart voor Igor Paixão Feyenoord
60' Wissel Feyenoord Wissel Antoni-Djibu Milambo voor Gjivai Zechiël Feyenoord
64' Wissel PSV Wissel Couhaib Driouech voor Noa Lang PSV
64' Wissel PSV Wissel Guus Til voor Ismael Saibari  PSV
65' Doelpunt PSV Doelpunt Guus Til met assist van Couhaib Driouech PSV 3-3
68' Gele kaart Feyenoord Gele kaart voor Bart Nieuwkoop Feyenoord
69' Wissel Feyenoord Wissel Ayase Ueda voor Santiago Gimenez Feyenoord
69' Wissel Feyenoord Wissel Ondřej Lingr voor Bart Nieuwkoop Feyenoord
72' Doelpunt Feyenoord Doelpunt Antoni-Djibu Milambo met assist van Ayase Ueda Feyenoord 3-4
77' Wissel Feyenoord Wissel Luka Ivanušec voor Igor Paixão Feyenoord
77' Wissel Feyenoord Wissel Givairo Read voor Marcos López Feyenoord
80' Penalty PSV Penalty Luuk de Jong PSV 4-4
81' Wissel PSV Wissel Matteo Dams voor Jerdy Schouten PSV
81' Gele kaart Feyenoord Gele kaart voor Ayase Ueda Feyenoord
88' Gele kaart PSV Gele kaart voor Matteo Dams PSV
94' Wissel PSV Wissel Ricardo Pepi voor Luuk de Jong PSV
1' Penalty gescoord in shootout PSV Penalty gescoord in shootout Ricardo Pepi PSV 1-0
2' Penalty gescoord in shootout Feyenoord Penalty gescoord in shootout Lutsharel Geertruida Feyenoord 1-1
3' Penalty gemist in shootout PSV Penalty gemist in shootout Johan Bakayoko PSV 1-1
4' Penalty gescoord in shootout Feyenoord Penalty gescoord in shootout Ayase Ueda Feyenoord 1-2
5' Penalty gemist in shootout PSV Penalty gemist in shootout Guus Til PSV 1-2
6' Penalty gescoord in shootout Feyenoord Penalty gescoord in shootout Dávid Hancko Feyenoord 1-3
7' Penalty gescoord in shootout PSV Penalty gescoord in shootout Malik Tillman PSV 2-3
8' Penalty gescoord in shootout Feyenoord Penalty gescoord in shootout Luka Ivanušec Feyenoord 2-4
Video hoogtepunten en samenvatting PSV - Feyenoord
Opstellingen PSV - Feyenoord
De opstellingen van PSV en Feyenoord zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat PSV gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Feyenoord zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.
Coach Peter Bosz
Voorbeschouwing PSV - Feyenoord

PSV en Feyenoord spelen tegen elkaar in seizoen 2024/2025 van de Johan Cruijff schaal. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jeroen Manschot en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen PSV en Feyenoord in de Johan Cruijff schaal vond plaats op 4 augustus 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor PSV. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide ploegen is PSV favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl Feyenoord slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.