Nabeschouwing Anderlecht - KV Oostende (3-2) || Jupiler Pro League 2016/2017

Zondag 21 mei 2017 - 14:30 uur

In de Jupiler Pro League 2016/2017 neemt Anderlecht het zondag 21 mei 2017 om 14:30 uur in eigen huis op tegen KV Oostende. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade Constant Vanden Stock (Bruxelles (Brussel)) in Brussel.

Via de Anderlecht - KV Oostende live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Anderlecht - KV Oostende (3-2)

Het Jupiler Pro League duel tussen Anderlecht en KV Oostende is onder leiding van scheidsrechter Luc Wouters geëindigd in een 3-2 overwinning voor Anderlecht. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 28e minuut door A. Milić, waarmee KV Oostende met 0-1 de leiding nam. Een ongelukkig eigen doelpunt van D. Rozehnal zorgde ervoor dat Anderlecht op 1-1 kwam te staan in de 42e minuut. In de 64e minuut zette L. Dendoncker zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Anderlecht de leiding in de wedstrijd nam.

Na 68 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat J. Akpala de 2-2 maakte voor KV Oostende. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Anderlecht dat in de 78e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat F. Acheampong de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Luc Wouters en eindigde de wedstrijd dus met een 3-2 stand in het voordeel van Anderlecht.

LIVE Anderlecht - KV Oostende 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Anderlecht - KV Oostende teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

28' Doelpunt KV Oostende Doelpunt A. Milić met assist van F. Berrier KV Oostende 0-1
42' Eigen doelpunt Anderlecht Eigen doelpunt D. Rozehnal Anderlecht 1-1
46' Wissel Anderlecht Wissel F. Acheampong voor Capel Anderlecht
55' Wissel Anderlecht Wissel S. Hanni voor Y. Tielemans Anderlecht
60' Wissel Anderlecht Wissel I. Thelin voor M. Bruno Anderlecht
64' Doelpunt Anderlecht Doelpunt L. Dendoncker met assist van N. Stanciu Anderlecht 2-1
68' Doelpunt KV Oostende Doelpunt J. Akpala KV Oostende 2-2
68' Wissel KV Oostende Wissel B. Capon voor Y. El Ghanassy KV Oostende
78' Doelpunt Anderlecht Doelpunt F. Acheampong met assist van S. Hanni Anderlecht 3-2
82' Wissel KV Oostende Wissel N. Pedersen voor Fernando Canesin KV Oostende
84' Gele kaart KV Oostende Gele kaart voor A. Jali KV Oostende
88' Wissel KV Oostende Wissel S. Van Der Heyden voor D. Rozehnal KV Oostende
Video hoogtepunten en samenvatting Anderlecht - KV Oostende
Opstellingen Anderlecht - KV Oostende

Voorbeschouwing Anderlecht - KV Oostende

Anderlecht en KV Oostende treffen elkaar in de 10e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2016/2017. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Luc Wouters en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Anderlecht en KV Oostende in de Jupiler Pro League vond plaats op 16 april 2017 en dat duel eindigde in een overwinning voor Anderlecht. Op basis van de afgelopen 11 duels tussen beide ploegen is Anderlecht favoriet. De thuisploeg wist 7 keer te winnen, terwijl KV Oostende slechts 2 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.