Nabeschouwing Antwerp - Union Saint-Gilloise (2-0) || Jupiler Pro League 2024/2025

Zondag 15 september 2024 - 13:30 uur

In de Jupiler Pro League 2024/2025 neemt Antwerp het zondag 15 september 2024 om 13:30 uur in eigen huis op tegen Union Saint-Gilloise. De wedstrijd wordt gespeeld in Bosuilstadion in Deurne.

Via de Antwerp - Union Saint-Gilloise live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Antwerp - Union Saint-Gilloise (2-0)

Het Jupiler Pro League duel tussen Antwerp en Union Saint-Gilloise is onder leiding van scheidsrechter Lawrence Visser geëindigd in een 2-0 overwinning voor Antwerp. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

In de 28e minuut van de eerste helft van de wedstrijd kreeg Vincent Janssen van Antwerp via een penalty de kans om zijn team van 11 meter op voorsprong te schieten. Hij wist de penalty echter niet te benutten, waardoor de stand 0-0 bleef. De eerste goal viel pas in de tweede helft, na 53 minuten was het Vincent Janssen die Antwerp op een 1-0 voorsprong zette. In de 60e minuut kreeg Kevin Mac Allister van Union Saint-Gilloise voor de tweede keer een gele kaart. Dat betekent dat de speler kon vertrekken en Union Saint-Gilloise de wedstrijd met een speler minder moest vervolgen.

Er werd in de eerste helft verder niet meer gescoord, waardoor beide ploegen met een 2-0 tussenstand de rust in gingen. In de tweede helft vergrootte Tjaronn Chery de voorsprong door in de 62e minuut de 2-0 te scoren voor Antwerp.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd met 2-0 eindigde in een overwinning voor Antwerp.

LIVE Antwerp - Union Saint-Gilloise 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Antwerp - Union Saint-Gilloise teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

1' VAR: Afgekeurd doelpunt Gyrano Kerk Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel Gyrano Kerk Antwerp
28' Penalty gemist Antwerp Penalty gemist Vincent Janssen Vincent Janssen Antwerp
47' Gele kaart Union Saint-Gilloise Gele kaart voor Kevin Mac Allister Union Saint-Gilloise
53' Doelpunt Antwerp Doelpunt Vincent Janssen met assist van Jacob Ondrejka Antwerp 1-0
54' Gele kaart Antwerp Gele kaart voor Vincent Janssen Antwerp
58' Gele kaart Antwerp Gele kaart voor Denis Odoi Antwerp
60' Tweede gele kaart Union Saint-Gilloise Tweede gele kaart voor Kevin Mac Allister Union Saint-Gilloise
60' Gele kaart Union Saint-Gilloise Gele kaart voor Franjo Ivanović Union Saint-Gilloise
62' Doelpunt Antwerp Doelpunt Tjaronn Chery Antwerp 2-0
65' Jacob Ondrejka Antwerp
67' Wissel Union Saint-Gilloise Wissel Anan Khalaili voor Franjo Ivanović Union Saint-Gilloise
67' Wissel Union Saint-Gilloise Wissel Mathias Rasmussen voor Anouar Ait El Hadj Union Saint-Gilloise
81' Wissel Union Saint-Gilloise Wissel Elton Kabangu voor Mohammed Fuseini Union Saint-Gilloise
81' Wissel Antwerp Wissel Kobe Corbanie voor Ayrton Costa Antwerp
82' Wissel Antwerp Wissel Victor Udoh voor Vincent Janssen Antwerp
82' Wissel Union Saint-Gilloise Wissel Ousseynou Niang voor Alessio Castro-Montes Union Saint-Gilloise
86' Wissel Antwerp Wissel Anthony Valencia voor Jacob Ondrejka Antwerp
86' Wissel Antwerp Wissel Dennis Praet voor Tjaronn Chery Antwerp
87' Wissel Union Saint-Gilloise Wissel Sofiane Boufal voor Fedde Leysen Union Saint-Gilloise
92' Wissel Antwerp Wissel Alexandre Stanic voor Gyrano Kerk Antwerp
Video hoogtepunten en samenvatting Antwerp - Union Saint-Gilloise
Opstellingen Antwerp - Union Saint-Gilloise
De opstellingen van Antwerp en Union Saint-Gilloise zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Antwerp gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Union Saint-Gilloise zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.
Coach Jonas De Roeck
Coach Sébastien Pocognoli
Voorbeschouwing Antwerp - Union Saint-Gilloise

Antwerp en Union Saint-Gilloise treffen elkaar in de 7e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2024/2025. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Lawrence Visser en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Antwerp en Union Saint-Gilloise in de Jupiler Pro League vond plaats op 28 april 2024 en dat duel eindigde in een overwinning voor Union Saint-Gilloise. Op basis van de afgelopen 10 duels tussen beide teams is Union Saint-Gilloise favoriet. 4 keer wist de ploeg van Antwerp te winnen, tegenover 3 winstpartijen voor Antwerp. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Antwerp 3
Winst Union Saint-Gilloise 4
Totaal 10

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Antwerp op een 11e positie staat, terwijl we Union Saint-Gilloise terugvinden op de 8e plaats.