Nabeschouwing Gent - Dender (1-2) || Jupiler Pro League 2024/2025

Zondag 4 augustus 2024 - 19:15 uur

In de Jupiler Pro League 2024/2025 neemt Gent het zondag 4 augustus 2024 om 19:15 uur in eigen huis op tegen Dender. De wedstrijd wordt gespeeld in GHELAMCO-arena in Gent.

Via de Gent - Dender live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Gent - Dender (1-2)

Het Jupiler Pro League duel tussen Gent en Dender is onder leiding van scheidsrechter Jan Boterberg geëindigd in een 1-2 overwinning voor Dender. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 24e minuut door Jordy Soladio, waarmee Dender met 0-1 de leiding nam. Gent kwam in de 47e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Daisuke Yokota, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 87e minuut zette Mohamed Berte zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Dender de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Jan Boterberg, waardoor Dender dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Gent - Dender 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Gent - Dender teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

24' Doelpunt Dender Doelpunt Jordy Soladio met assist van Joedrick Pupe Dender 0-1
47' Doelpunt Gent Doelpunt Daisuke Yokota met assist van Franck William Surdez Gent 1-1
62' Wissel Dender Wissel Roman Kvet voor Malcolm Viltard Dender
62' Wissel Dender Wissel Ridwane MBarki voor Fabio Ferraro Dender
64' Wissel Gent Wissel Omri Gandelman   voor Daisuke Yokota Gent
64' Wissel Gent Wissel Matisse Samoise voor Noah Fadiga Gent
68' Wissel Dender Wissel Mohamed Berte voor Jordy Soladio Dender
72' Gele kaart Dender Gele kaart voor Ridwane MBarki Dender
82' Wissel Dender Wissel Desmond Acquah voor Lennard Hens Dender
87' Doelpunt Dender Doelpunt Mohamed Berte met assist van Bruny Nsimba Dender 1-2
91' Gele kaart Dender Gele kaart voor Joedrick Pupe Dender
90' Wissel Gent Wissel Ahmed Abdullahi voor Sven Kums Gent
90' Wissel Gent Wissel Pieter Gerkens voor Hong Hyun-Seok Gent
95' Gele kaart Dender Gele kaart voor Bruny Nsimba Dender
Video hoogtepunten en samenvatting Gent - Dender
Opstellingen Gent - Dender
De opstellingen van Gent en Dender zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Gent gaat aantreden in een 4-1-4-1 formatie en Dender zal beginnen in een 5-3-2 opstelling.